Het station in Utrecht is de draad kwijt

(De titel van dit bericht is gejat van de posters die op het station in Utrecht hangen)

Gisteren gebruikte ik het bericht dat de NS draadloos internet ging aanbieden op haar stations tijdens mijn presentatie als voorbeeld van hoe je snel een bericht kunt plaatsen op je weblog. Bij aankomst op het station, op weg naar de CWIS-bijeenkomst had ik een folder gekregen over het internetaanbod én een schrapkaart met gratis 20 minuten internetten op het station in Utrecht.
Vandaag was ik er weer en omdat mijn trein 10 minuten vertraging zou hebben, had ik ruim de tijd het aanbod even uit te proberen.
De samenvatting het eerst: het werkte niet op het perron van spoor 12. Ik had moeite met het oppikken van signaal en slaagde er niet in een stabiele verbinding te krijgen.
Overigens was er nog een probleem:

Station Utrecht

De foto hierboven laat het perron aan de overkant zien. Ik had nog een extra foto aan de rechtkant moeten nemen, daar was het beeld overigens hetzelfde als aan de linkerkant en hetzelfde als het perron waar ik stond: geen banken!
Er zijn banken, maar die staan nog verder naar de uiteinden van het perron als de rokerszuilen. En daar had ik op spoor 12 helemaal geen ontvangst.

Ik heb een tijdje (net als de mevrouw op de foto aan de overkant) een tijdje op het randje van een smerig stoepje onder de roltrap gezeten, maar ook daar geen verbinding.

Natuurlijk, draadloos internet op een station is helemaal niet zo noodzakelijk. Ik wil het liefst zo kort mogelijk op het station door brengen. Het aanbieden ervan in de trein, zoals nu de plannen zijn, heeft veel meer meerwaarde. Maar aangezien dit (op een station) een stuk eenvoudiger is dan in de trein, zou het wel mooi zijn als het doordacht opgezet is en goed werkt.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties