Worstelen met VoIP

“Gisteren maakte Vodafone in Duitsland nieuwe tarieven bekend voor haar UMTS-klanten. In het nieuwe prijsoverzicht staat in een voetnoot: “Vanaf 8 juli 2005 wordt het gebruik van Voice over IP in combinatie met bovenstaande tarieven technisch geblokkeerd.” Als een Duitse UMTS-klant een mobiele versie van Skype installeert, kan hij het belprogramma niet gebruiken. De mobiele beller zal via het reguliere, duurdere, mobiele net moeten bellen.”

(bron)

Oei, dat is een misser. Een dienst aanbieden en die technisch (moeten) beperken zodat je klanten niet dat ermee kunnen doen wat ze wellicht zouden willen omdat dat ten koste van je andere diensten gaat waarmee je dus eigenlijk aangeeft dat je die andere diensten té duur geprijst hebt en nog niet weet hoe je met de alternatieven om moet gaan. Het wachten is dan namelijk op een concurrent die hierdoor op een kans gewezen wordt om je klanten bij je weg te kapen.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties