0,0002 seconde tussen roem en vergetelheid

Bij het schaatsen vond ik het altijd al zo vreselijk. Van die mannen die 10km aan het schaatsen waren en dan op 1 honderste van een seconde een gouden plak mis liepen. Bij wielrennen was dat gelukkig anders. Nou nee dus. We spelen het blijkbaar klaar om na een fietstocht van 231,5km iemand tot de tweede plek (en dus vergetelheid) te verbannen omdat iemand anders 0,0002 seconde (bron) oftewel 9,6 millimeter (dat is 0,000001 km) sneller was. Soms kan precies meten té precies meten zijn.
En ik kan dat nu zeggen omdat het de Nederlander Pieter Weening was die blijkbaar net iets eerder over de streep was dan de Duitser Andreas Klöden, dus geen risico dat ik beschuldigd wordt van vals shauvinisme.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties