VP3320 Image-tank #2

Gisteren is, netjes zoals aangekondigd, mijn VP3320 Image-tank geleverd. Ik was pas laat uit Utrecht terug en dus maar even aan de oplader gehangen voor het naar bed gaan en vanochtend even gestest. Nog lang niet alles uitgeprobeerd, maar voldoende voor wat eerste ervaringen.
Om bij het begin te beginnen: de zending was prima verzorgd. De evaluatties op Tweakers.net over Foto John de Reuver hadden me al duidelijk gemaakt dat je door de wat rommelige site heen moet kijken en dat het voor het overige met de afhandeling wel snor zit. Dat was ook zo. Zowel wat betreft het via de mail bevestigigen van de bestelling, van de ontvangst van de betaling, van het versturen van het pakje, als de inhoud van het pakje. Uiteraard zaten er gewoon alle onderdelen van de zending in, inclusief de factuur, maar ook de eigen informatie over garantie, wijze van aanspraak maken daarop, wat er op de bijgevoegde CD stond etc. Kleinigheden, maar het maakt een winkel net wat meer dan een dozenschuiver en dat is prettig.

Aan/Uit
De aan/uit knop was bij het eerste gebruik verwarrend. Je moet hem even wat langer ingedrukt houden anders springt het apparaat meteen weer uit. Ik snap de logica er achter, het voorkomt namelijk het ongemerkt aanzetten van het apparaat.

Aansluiten op computer
Aansluiten was een makkie, XP herkende hem netjes en maakte de benodigde drie drives (één voor elk van de combinatie-slots en één voor de harde schijf) aan. Als je zoals ik gedaan hebt een exemplaar met harde schijf koopt dan wordt aangegeven dat die ook getest is met twee verschillende kaartjes. Het betekent ook dat er al een paar mapjes en testbestanden (Word-document en plaatje) op de schijf staan. Dat is handig, je ziet er dan meteen iets staan.

Bestanden plaaten etc. gaat dan gewoon zoals bij een externe harde schijf, als je daar ervaring mee hebt is de rest geen probleem.

Gebruik zonder computer
Bestanden van kaart naar harde schijf plaatsen gaat ook gemakkelijk, voortgang wordt duidelijk aangegeven.

Geluid
– De headset zal ik niet vaak gebruiken, de combinatie van kort koortje aan ene dopje en lang koortje aan andere dopje leidt bij mij tot een ongemakkelijk strak koort. Is geen klacht, ik lees in het algemeen niet veel goeds van bijgeleverder headsets (zelfs bij dure MP3-spelers).
– Idem voor de radio, de ontvangst is slecht, ik ben blij dat ik hem daar niet voor gekocht heb
– MP3’s luisteren met een andere (mij beter passende) headset geeft overigens prima resultaat.
– Opnemen heb ik nog niet getest.

Vastloper
Het apparaat had zoals verwacht geen problemen met kaartjes waar op het fototoestel al foto’s verwijderd waren. Ik had wel last van een ander vreemd probleem. Het apparaat liep vanochtend tot twee keer toe vast terwijl ik via het menu en de knoppen, zonder aangesloten te zijn aan mijn laptop een lege map wilde verwijderen. Resetten was de enige manier om daar uit te komen. Daarna werd die map wél gewoon verwijderd. In mijn draagtasje zit nu dus ook een paperclip (nodig voor de reset). Ik kan er de komende vakantie gemakkelijk omheen werken door gewoon geen lege mappen te verwijderen (nemen tenslotte ook nauwelijk ruimte in)

Gebruik
Bij handelingen via knoppen van het apparaat wordt uitvoerig om bevestiging gevraagd, met name bij het verwijderen van mappen of bestanden. Dat lijkt irritant, maar is wel zo veilig. Grote opruim-acties kun je beter vanaf de computer doen.
De handleiding heb ik nog niet gelezen, ga ik van het weekend nog eens rustig doen. Maar het geeft wel aan dat de basishandelingen zichzelf wel uitleggen.

Samengevat: positieve eerste indruk.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties