Ophef over Webstats4U (NedStat Basic)

Schreef ik donderdag nog dat de overgang van NedStat Basic naar Webstats4U er eentje was waarbij voorlopig alleen het uiterlijk aangepast was, berichten op Flabber, WebDrain Marketingfacts en Frankwatching (en andere blogs) maken duidelijk dat er meer aan de hand is.
Er blijken nu namelijk (incidenteel?) popups getoond te worden op sites die gebruik maken van de gratis teller. Veel mensen (waaronder ik) hebben er geen last van omdat ze ofwel Firefox, ofwel IE met een popupblocker gebruiken.

Er kunnen nu twee dingen gebeuren:
1) er komt razendsnel een bericht dat het een vreselijk misverstand is/was en dat het nooit meer zal gebeuren.
2) ik raak helaas mijn geschiedenis bij deze teller kwijt en kijk om naar een andere teller. Er zijn veel opties, de lokale optie in de vorm van Tracewatch wordt in ieder geval als test geïnstalleerd.

Voor zover je er wél last van hebt hier op de site mijn excuses! Laat het dan s.v.p. ook even weten in een reactie hieronder.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Viktor
15 jaren geleden

He Pierre! Ik las net dit artikel op webwereld. Er wordt hierin verwezen naar een ander artikel waarin idd gemeld wordt dat er een popup verschijnt. Na 1 keer zou dit niet meer gebeuren door het plaatsen van een cookie.

De vraag is alleen, wat is een goed alternatief voor Nedstat. Ik was zelf altijd te spreken over Nedstat, je had in één oogopslag de belangrijkste informatie tot je beschikking. Ik maak ook wel gebruik van statcounter.com, maar ik kijk daar toch minder naar moet ik bekennen…

Arnoud
15 jaren geleden

Pierre, wil ik net reageren op de reactie van Victor, krijg ik zo’n irritante pop-up! Wanneer verwijder je je Webstats4u-teller… ;-) Ik heb een screendump gemaakt, niet echt interessant, maar ik kan ‘m je sturen.
Victor, ik heb (had) ook de tellers van Webstats4U en Statcounter, maar ik keek bijna alleen maar naar de Statcounter-teller, deze levert veel meer informatie op.

Pierre
15 jaren geleden

Ik was/ben eigenlijk nog een beetje aan het hopen op een verandering in de voorwaarden. Overigens zag ik vanochtend dat ook Flabber.nl en Frankwatching nog gewoon de teller gebruiken.
Dat er een aantal toppers verdwenen is, is ook duidelijk, want met 481 pageviews voor de pagina’s hier kwam ik anders op een maandag (drukke dag, na een weekend) écht niet in de top 50. Dat scheelde dan wel zo’n 10-20 pagina’s.

Arnoud
15 jaren geleden

Ik denk niet dat de voorwaarden gaan veranderen :-( Iemand van Webstats4U heeft overigens gereageerd op Marketingfacts

Pierre
15 jaren geleden

:-(
Kun je trouwens even je cookie deleten en kijken of je er nog last van hebt? (thanks)

Arnoud
15 jaren geleden

Ik heb het "gorissen-cookie" verwijderd en heb een paar pagina’s bij je bekeken, geen cookie :-). Maar in de reacttie van Niels van Webstats4U staat dat reclame 1 keer per week reclame wordt doorgedrukt. Ik zal het in de gaten houden, ik kom regelmatig op je weblog :-)