Flickr foto's geotaggen met PinPointr!

“Zoals hier eerder te lezen was ben ik zo tussen de bedrijven door wat aan het experimenteren met Google Maps en geotagging.
Maar ondanks de handige tool die Brady Davis en Pierre hiervoor gebouwd hebben blijft het toch wat behelpen met het steeds moeten kopieren van de geotags.
Een en ander was aanleiding voor mij om te gaan experimenteren met de Flickr-API. In combinatie met de phpFlickr-class heeft dat geleid tot PinPointr…”

(bron)

Michel Duijvestijn heeft de smaak van het geotaggen echt te pakken en zijn PinPointr script is daar een van de resultaten van.
Ik heb er nog wat voorzichtig naar gekeken omdat het script nog niets doet met reeds aanwezige geotags. En ik ben dus voorzichtig met het overschrijven van de tags die ik reeds aan de foto’s toegevoegd heb. En het zou natuurlijk wel zo mooi zijn als de ‘pointer’ ook op de juiste plek gezet wordt als je een foto oproept die wel al getagged is. In de TODO-lijst staan nog een paar acties die hieraan gerelateerd zijn.
Sowieso ga ik het script downloaden om te bekijken hoe deFlickr-API, de nieuwe authenticatie etc. met elkaar samenwerken. Mooi.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
duimdog
15 jaren geleden

Op dit moment wordt er sowieso niets overschreven, maar je loopt inderdaad wel het risico dat één foto meerdere geotags krijgt en dat is ook weer niet de bedoeling.
Probleem is op dit moment nog een beetje dat ik moet voorkomen dat m’n hele kaartenpagina compleet gerefreshed wordt. Met Iframes en met AJAX is dat allemaal wel te realiseren, maar voordat je dat goed werkend aan de praat hebt…
Overigens krijg je in de laatste versie op de site in ieder geval een overzicht van wat er nu actueel aan tags is toegevoegd.