Toch zonder kaartjes in de trein?

“De Nederlandse Spoorwegen hebben de technische problemen rond de invoering van de chipkaart voor het openbaar vervoer zo goed als opgelost. Binnenkort kunnen de eerste klanten met de elektronische betaalkaart reizen. De NS levert volgende week een tijdschema in voor de invoering bij minister Karla Peijs van Verkeer, zei een woordvoerder donderdag.”

(bron)

Zou ik dan binnenkort toch verlost zijn van die voorraad kaartjes in mijn portemonnee? Ik heb nu namelijk een voordeelurenkaart en koop voor mij woon-werkverkeer steeds een setje van 4 enkeltjes zonder korting (voor de heenreis ’s ochtends) en 4 enkeltjes mét korting (voor de terugreis). Ik reis niet vaak genoeg naar mijn werkplek in Eindhoven voor een trajectkaart, maar dit is dus ook niet handig. Doe mij dus maar een chipkaart die dan meteen die ene voordeelkaart vervangt en waardoor ik niet steeds er aan moet denken de kaartjes af te stempelen voordat ik in de trein stap. Regio Brabant zal wel weer niet als eerste aan de beurt zijn zeker?

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
duimdog
15 jaren geleden

De regio Rotterdam (o.a. de metro) is proefgebied. De poortjes staan er al ruim een jaar (zei hij, voelend aan z’n kin), maar het daadwerkelijk proefdraaien wordt keer op keer uitgesteld.
Ik vrees dat je er dus nog wel een paar jaar op zult moeten wachten…

Pierre
15 jaren geleden

Een paar jaar? Ik was meer aan het hopen op een paar weken of maximaal een paar maanden! :-(