Mijn setup #2

Een tijdje geleden gaf een kort overzicht met de software en hardware die ik gebruik voor het maken van screencasts en de EduKast. Omdat er sindsdien het nodige gewijzigd is en ik zelfs sinds afgelopen zondag de opstelling aangepast heb, een nieuw overzicht.

Hardware
In de shownotes van de EduKast van afgelopen week heb je een aantal foto’s kun zien van mijn nieuwe setup:

Podcast Setup Podcast Setup Podcast Setup

Mijn setup sinds een week:
* Samson C01 microfoon
* Samson SP01 shockmount
* Samson PS01 popkiller
* K&M standaard
* Behringer Eurorack UB802 mixer

Berry reageerde naar aanleiding daarvan en legde me uit dat ik de microfoon verkeerd gericht had staan. Ik had hem ongeveer zo, terwijl hij op deze manier (of precies omgekeerd) moet.

Podcast Setup Podcast Setup

Dus nu staat hij zoals op de foto hierboven.
Dat betekent overigens wel dat het statief te kort is en ik het geheel dus op een ander manier heb moeten verhogen. :-(
Software
Voor het samenstellen van de podcast gebruik ik nog steeds Audacity met bijbehorende LAME MP3 encoder.
Die regelt de opname verspreid over meerdere sporen, het exporteren naar MP3, etc.

Voor de enhanced versie van de podcast maak ik gebruik van Camtasia Studio (zie ook dit bericht). Hoewel dat eigenlijk voor screencasts bedoelt is, werkt het ook prima om er op basis van een audiobestand en afbeeldingen een Quicktime-bestand van te maken.
Aangezien je voor de “hoofdstukken” sowieso Quicktime Pro nodig hebt, zou je ook gewoon een combinatie van Microsoft MovieMaker en Quicktime Pro kunnen gebruiken.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
15 jaren geleden

Volgens mij wordt het tijd voor een screencast: "How To make an enhanced podcast". :-)

Pierre
15 jaren geleden

Komt nog (maar niet vandaag) :-)

Hans Mestrum
15 jaren geleden

Ik word steeds enthousiaster! Vandaag ook eens naar Audacity gekeken en mee gespeeld. Perfect! Nou Camtasia ken ik al dus dat moet ook lukken. Nou die spullen nog. Vandaag ook eens rond gekeken op internet naar de sites die jij genoemd hebt. En natuurlijk je enhanced podcast bekeken van ICTOUpdate. Mooi allemaal. Ik merk dat ik eigenlijk niet kan wachten om met het spul aan de gang te gaan. Heb jij trouwens ook al ergens een mobiele recorder gezien (behalve dan die MicroTrack die Krijn heeft gebruikt)?

Hans Mestrum
15 jaren geleden

Hoi Pierre, de link naar de Behringer is niet correct. Is dezelfde als de microfoon.

Hans Mestrum
15 jaren geleden

Kon niet meer wachten ben begonnen ;-)
http://www.hansonexperience.com/my_we

ine dehandschutter
ine dehandschutter
15 jaren geleden

mobiele recorder: r1 van edirol, staat hier nu voor me :)

Pierre
15 jaren geleden

Dat ziet er professioneel uit, maar met een stevig prijskaartje.

Pierre
15 jaren geleden

@Hans: heb je nu de USB-microfoon gekocht omdat je de Behringer UB802 niet kon vinden (i.v.m. de missing link) ? ;-)
Link is aangepast, dank je voor het seintje.