VoipBuster #3 – SIPDiscount

Als aanvulling op het bericht van donderdag over Voipbuster in combinatie met Asterisk en de korter wordende lijst van gratis landen even een aanvulling.
Sipdiscount
De alternatieve site waar ik donderdag niet op kon komen heet Sipdiscount.
De lijst met gratis landen daar is langer, vraag met niet waarom, ik weet het niet. Belangrijk is in ieder geval dat Het Verenigd Koninkrijk én België daar wel nog op de lijst staan. En eveneens belangrijk is dat je met je (geactiveerde) VoipBuster-account ook bij Sipdiscount terecht kunt zonder dus opnieuw 5 euro te betalen.

Het slechte nieuws is dat Sipdiscount niet, zoals VoipBuster wel doet, een gratis applicatie meelevert om mee te bellen, je zult dus zelf op zoek moeten naar een SIP-client waarin het mogelijk is om zelf de netwerkgegevens in te stellen.
Dat is vaak niet het geval namelijk. Veel aanbieders draaien het namelijk om en leveren een gratis applicatie die alleen met hun netwerk verbinding kan maken. Ze zeggen dan wel dat ze SIP ondersteunen, en doen dat ook, maar dat betekent dan dat je met een eigen SIP-client eveneens verbinding kunt maken met hun netwerk. Wel even goed om voor het downloaden/registreren in de gaten te houden.

Een gratis client waarmee je ook verbinding kunt maken met andere netwerken is Firefly, maar ik moet bekennen dat ik die niet goed in combinatie met Sipdiscount aan de praat heb gekregen, ik krijg wel verbinding maar hoor geen audio van de andere kant. Ik heb na een uurtje testen het maar opgegeven, vooral omdat ik er zelf geen behoefte aan heb om Firefly te gebruiken en bij teveel rommelen aan mijn firewall-instellingen loop ik de kans dat ik mijn Asterisk-setup verstoor.

Ik heb wel nog even de Asterisk-setup bijgewerkt op de server. Hiermee bel ik nu dus via Asterisk en Sipdiscount.com gratis binnen Nederland.

Als je overigens een nummer wilt hebben om te testen, dan kun je dit nummer proberen: 0031407110323
Je krijgt dan het voicemailsysteem van de EduKast. Je kunt als je dat wilt een voicemailbericht achterlaten (kies dan 1) voor de EduKast. Optie 2 brengt je nu nog automatisch in een lege vergaderruimte, dat zal binnenkort achter een extra toegangscode komen om misbruik te voorkomen. Optie 3 probeert je door te verbinden met de SIP-client op mijn laptop. Die staat overigens meestal uit, en dan kom je weer bij de voicemail terecht. Het is nog allemaal experimenteel, dus hij kan er soms uitliggen.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties