EXTRA tijdens de SURF Onderwijsdagen 2005

“SURF heeft voor de SURF Onderwijsdagen 2005 drie bloggers uitgenodigd. Zij zullen al tijdens het congres hun mening over de verschillende onderdelen in het programma geven in hun weblogs. Een overzicht van de door hun geschreven berichten kunt u hier vinden. Als u een RSS-lezer heeft, kunt u dit adres toevoegen om op de hoogte te blijven.”

(bron)

Behalve deze edubloggers bevat de pagina informatie over het online zetten van foto’s van de onderwijsdagen via Flickr.com en de beschikbaarheid van gratis wireless voor deelnemers.
Edubloggers
Op de deelnemerslijst van de onderwijsdagen kom je ook veel edubloggers tegen. Het is te verwachten dat ook zij over de Onderwijsdagen schrijven, maar SURF heeft een drietal edublogger speciaal uitgenodigd met de vraag om tijdens en na de onderwijsdagen te schrijven over de sessies, de informatiemarkt etc.
Die edubloggers zullen dat gewoon op hun eigen weblog doen, maar zullen tevens er voor zorgen dat een verwijzing naar hun berichten wordt opgenomen op deze verzamelpagina.

Ben jij (edu-)blogger en schrijf je ook berichten over de Onderwijsdgen 2005 en wil je die berichten ook op de verzamelpagina laten verschijnen? Dan kan dat!
Je kunt dat doen door een zogeheten trackback-ping te versturen naar dit adres, of met behulp van het invulformulier dat je onderaan deze pagina ziet. Registreren is niet nodig, spam etc. zal uiteraard verwijderd worden.

Op de hoogte blijven van nieuwe berichten op de verzamelpagina kan met behulp van deze RSS-feed.

Foto’s online
Elk jaar worden er veel foto’s gemaakt tijdens de Onderwijsdagen. Daar komt vaak maar een heel klein deel van beschikbaar. SURF wil daar verandering in brengen en heeft een account geopend bij Flickr.com een online foto-site waar bijvoorbeeld ook de Edutrippers gebruik van gemaakt hebben.

Informatie over hoe een gratis account aan te maken en hoe foto’s toegevoegd kunnen worden is hier te vinden.

Heb je geen account of wil je geen account? Ook geen probleem. Tijdens de onderwijsdagen zal het mogelijk zijn de foto’s van het geheugenkaartje van je fototoestel op de Flickr.com website te laten zetten.

Gratis wireless
Zoals je wellicht weet vinden de SURF Onderwijsdagen plaats in het Jaarbeursgebouw in Utrecht. In dat gebouw wordt het draadloos internet verzorgd en beheerd door KPN.
Normaal gesproken zou dat ongeveer 25 euro kosten voor twee dagen.
Tijdens de Onderwijsdagen kunnen deelnemers echter een gratis ‘kraskaart’ afhalen bij de inschrijfbalie. Hiermee kun je dan gratis toegang krijgen tot het draadloos netwerk van KPN. Zorg dus dat je een Wifi-kaart voor je laptop of PDA meeneemt!

Hoe kwam dit zo?
Aangezien ik weet hoe lang geleden de eerste stappen gezet zijn kan ik garanderen dat dit niet het gevolg is van de recente discussie over het gebruik van zaken als Wiki’s en weblogs door SURF, maar dat SURF ook gewoon met de tijd mee gaat. ;-)

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wytze Koopal
15 jaren geleden

Yes, dit zijn goede berichten!
Ik neem zeker mijn fototoestel mee en mijn laptop en mijn Flickr account en mijn weblog en mijn 10-vinger tiepsysteem. Mij kan niets gebeuren.

Willeke
Willeke
15 jaren geleden

Hoop niet dat al die extra gadgets de inhoud gaan verdringen… De onderwijsdagen zijn er toch om ervaringen van en met anderen te delen. Lijkt me moeilijk wanneer we allemaal met onze gadgets en tooltjes in een hoekje gaan zitten:-)

Pierre
15 jaren geleden

Tijdens het feest op dinsdagavond zijn gadgets dan ook streng verboden. ;-)

willeke
willeke
15 jaren geleden

Pfff, gelukkig, was al bang! Kan me herinneren dat iemand ooit iets zei over snuffelen bij start van een samenwerking. Noodzakelijk is om ondanks alle online, virtuele mogelijkheden, nabijheid te creeeren, en daar zijn de onderwijsdagen een perfect en mooi voorbeeld van!

Wilfred Rubens
15 jaren geleden

Hoi Pierre,
Hoe zo gratis wireless? Op de site wordt gesproken dat bezoekers bij de balie een kraskaart kunnen aanschaffen. Ik heb in elk geval net maar bij SURF naar de kosten gevraagd.

Wilfred Rubens
15 jaren geleden

En ik krijg net een mailtje dat een dagkaart ¤ 10 kost…

Pierre
15 jaren geleden

Ik heb even een mail naar SURF gestuurd, wat mij verteld is, is dat SURF een stapel schrapkaarten aangeschaft heeft en deelnemers kunnen die gebruiken.
Ik zal even wat laten weten als ik reactie heb, ik denk dat er op het moment niemand meer bij SURF aan het werk is..

Wytze Koopal
15 jaren geleden

Volgens mij is de tekst op de website van SURF subtiel aangepast (tenminste dat gevoel krijg ik).
Oh, ik kan nog steeds geen Flickr group vinden die lijkt op "OWD2005". Jullie wel? Of zal ik er maar één aanmaken?

Wytze Koopal
15 jaren geleden

Oeps.. Kleine aanvulling op mijn vorige comment. Er inmiddels http://www.flickr.com/photos/stichtin
Dit is een Set van Stichting SURF, die dus wel een eigen account inmiddels hebben.

Pierre
15 jaren geleden

Hoi Wytze,

Die account was er al een tijdje, maar om de een of andere reden wordt de OWD2005 tag die toch aan een aantal foto’s van die account hangt nog niet public getoond.

Wytze Koopal
15 jaren geleden

Yep,
Die tag zit er nu wel aan. En ja, Flickr heeft de afgelopen dagen wat performanceproblemen gehad; kijk maar eens naar de forums aldaar. Gisteren heb ik dat ook al kunnen constateren bij de Edutrip2005 group, waar maar geen nieuwe foto’s verschenen (uiteindelijk wel, en was Marij ook weer blij!).

Pierre
15 jaren geleden

Zie dit bericht voor de info over het gebruik van wireless tijdens de onderwijsdagen.