Gaat Groningen INHolland achterna?

“Onder de vlag van ‘Er gaat niets boven Groningen’, voeren provincie en gemeente Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen jaarlijks gezamenlijk campagne om Groningen als studiestad te promoten bij potentiële studenten in het land. De afgelopen twee jaar werden met succes landelijke radiospots op Radio 538 ingezet. De komende jaren spelen tien Groninger studenten de hoofdrol in de campagne. Zij gaan op groningerstudieblogs.nl weblogs bijhouden over hun studenten-leven.”

(bron)

De link naar hun site brengt me bij een grote flashy afbeelding van wat een “Very Important Blogger” (VIB) moet voorstellen. Enige reactiemogelijkheid: e-mail. Mogelijkheid om via RSS op de hoogte te blijven van het online komen van sites: nee!
Natuurlijk, je moet dit soort initiatieven toejuichen, maar als je het mij vraag gaat Groningen heel hard INHOlland achterna en worden dit op z’n best een stel PR-blogs. Studenten zal het overigens wel opleveren want aandacht krijgen ze zo wel.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sybilla
15 jaren geleden

Het lijkt er inderdaad op ja… Zonde van de inspanningen en in bepaalde kringen helemaal averechts uitpakkend, zoals hier wel duidelijk is.

Wij gaan in ieder geval in het voorjaar starten met échte studentenblogs en wel in het kader van een studietaak! Ik ga er overigens op aandringen dat deze blogs openbaar worden anders gelooft me nog niemand… ;-)

Gideon
Gideon
15 jaren geleden

Eigenlijk zou het up to date houden van een blog onderdeel moeten worden de academische ontwikkeling van de studenten.
Zowel voor communicative vaardigheden, knowledge management en andere vaardigheden die elke Scholar zou moeten beheersen kan het bijhouden van oa een blog/wiki/etc gedurende je studie zeer effectief zijn.

De meeste blog software bied op dit moment helaas te weinig ondersteuning voor Scholars. Een bibliografie bijhouden zou gedeeltelijk geautomatiseerd kunnen worden bijvoorbeeld. De ondersteuning en weergave van wiskunde en illustratie moet ook veel beter (hoewel dat wellicht ook aan de browser ligt). Maar er zijn nog veel meer terreinen waar de software nog verder ontwikkeld moet worden.