Terug in dezelfde tijdzone

Ik ben weer terug in dezelfde tijdzone als de meeste van jullie. Beetje geradbraakt inmiddels, ben vanmiddag vanuit Schiphol doorgereist naar ons teamuitstapje. Mooie foto’s van collega’s voor het eerst op een paard. Ze staan echter (helaas voor jullie) in een besloten groep op Flickr.
De vlucht hier naar toe ging zoals verwacht, eigenlijk probleemloos, maar ja echt slapen kun je niet en na zes en een half uur in zo’n vliegtuigstoel ben je, als je langer van 1 meter 70 bent, redelijk doorgezeten.
Dit vliegtuig had overigens, in plaats van de gezamenlijke monitoren in het gangpad, ook in economy class, schermpjes per passagier, in de rugleuning voor je. En dat maakt heel wat verschil.
Want nu beschik je opeens over een afstandbediening waarmee je kunt kiezen uit een (ik geloof) 20 of 30 verschillende recente films, een aantal verschillende ingeblikte TV-programma’s en een aantal spellen.
Je zou SMS of e-mailberichten kunnen versturen, maar a $2,50 per stuk vind ik dat niet echt een optie.

De bijeenkomsten waren overigens veel te snel voorbij, maar wel heel zinvol. Hoewel we wekelijks een uur telefonisch vergaderen blijkt toch dat met z’n achten rond een tafel overleggen zo nu en dan gewoon nodig is.
Volgende streefdatum is kerst, dan moeten we het materiaal voor het publieke concept van QTI 2.1 waarin ook het uitwisselen van hele toetsen en de resultaten ervan bijgewerkt is, gereed hebben.

Sowieso niet veel tijd om uit te rusten overigens, want volgende week dinsdag wachten alweer een preconference en een sessie over Social Software waar ik nog e.e.a. over moet voorbereiden.

Daarnaast heb ik terwijl ik in New York was gewerkt aan een aantal scripts voor aan QTI gerelateerde projecten.
Zo heb ik een conversiescript gemaakt dat een contentpackage met toetsmaterialen dat met Respondus uit Blackboard geƫxporteerd is, omzet in een SCORM-package met die vragen dat dan in Natschool te impoteren en af te spelen is.

En ik heb een script geschreven dat, aan de hand van het QTI 2.0 conformanceprofiel van een applicatie kan testen of een willekeurig QTI 2.0 item geĆÆmporteerd en afgespeeld zou moeten kunnen worden door die applicatie.

Van beide scripts moet ik de documentatie etc. nog schrijven zodat ze binnen hun respectievelijke projecten gebruikt kunnen worden. En zoals je kunt voorstellen kost dat net zo veel tijd als het maken van de scripts zelf.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties