Van Powerpoint naar OPML

Zoals ik al eerder zei: OPML is als specificatie knudde, maar je blijkt er wél heel handige dingen mee te kunnen doen. Zo ook bijvoorbeeld de Powerpoint-converter van OPML Workstation (via).
Op zich gaat het uit van het gebruik van Powerpoint op een manier die veel mensen verafschuwen: als verzameling lijstjes, maar als je er wat langer over nadenkt, zie je het grote voordeel ervan.
Het maakt de OPML Convertor niet zo veel uit óf je lijstjes in je Powerpoint-presentatie gebruikt, de convertor probeert er wel wat van de maken. Is het tekst in Powerpoint, dan komt het ook wel weer terug als tekst in de convertor.
Hoofdindeling is op dianiveau en je kunt een afbeelding van de dia in de boom laten opnemen zodat je de tekst desgewenst ook in zijn context kunt zien.

powerpoint naar opml - Klik voor grotere versie opml browser - Klik voor grotere versie

Overigens wordt niet alleen de dia geconverteerd, maar desgewenst ook de notities bij de dia’s. Dit is een voorbeeld van een geconverteerde Powerpoint (het origineel vind je hier). Uiteraard is hij eenvoudiger leesbaar in een OPML-browser. Als je nu in OPMLSearch naar “social software” zoekt, dan vind je daar de verwijzingen naar mijn OPML-bestand. Dat gaat op het moment heel snel en dat is op zich weer niet raar omdat beide tools van RSSLabs zijn. OPMSearch heeft een OPML-browser ingebouwd, dus je hoeft niet eens een externe site te gebruiken om de zoekresultaten te bekijken.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties