Spaink versus Scientology – the end?

“XS4all en schrijfster Karin Spaink hebben vrijdag de rechtszaak van Scientology gewonnen. De Amerikaanse kerk, gebaseerd op het denkgoed van science fiction-schrijver L. Ron Hubbard, zag zijn aanklacht verworpen door de Hoge Raad.”

(bron)

In september 2003 schreef ik dat Spaink toen dacht dat de op dat moment al dik zeven jaar durende rechtzaak nog wel eens net zo lang zou kunnen duren. Gelukkig heeft ze ongelijk gekregen en duurde het in totaal “maar” tien jaar voordat de rechtzaak nu eindelijk voorbij is.
Meer informatie en links kun je vinden in het bericht op Computable.nl en op Webwereld (het eerste bericht daar dateert van 1998 ).

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
duimdog
14 jaren geleden

Volgens het bericht in Webwereld http://www.webwereld.nl/articles/38859 ) heeft de Hoge Raad niet inhoudelijk uitspraak gedaan, maar heeft Scientology het hoger beroep ingetrokken. Het netto effect is weliswaar hetzelfde, maar zoals in het artikel terecht gesteld is: een feitelijke uitspraak zou nog mooier geweest zijn.