Gammel internet

“Alle kamers in het hotel zijn volledig uitgerust zodat u zich direct thuis voelt. Niets is aan het toeval overgelaten; er is televisie, telefoon, een bureau met internetaansluiting voor uw laptop en een kluis.”

(bron)

Nou niet dus! De, overigens heel vriendelijke, mevrouw bij de balie wist van geen vaste internet-aansluiting. Ja op de begane grond stonden een aantal pc’s met gratis internet en op de eerste en een deel van de tweede verdieping kon je het gratis wifi van citi-wifi-free opvangen, maar nee op de derde verdieping (waar ik zat) helaas niet.

Dus ik me laten omboeken naar een kamer op de tweede verdieping. Ze had gezegd dat daar het wifi wellicht wat zwak te ontvangen was, dus was ik eerst nog even met mijn laptop tot aan de deur van de kamer op de tweede die ze nog voor me vrij had gelopen. Redelijke ontvangst, prima dacht ik.

Helaas, de ontvangst op de gang is inderdaad redelijk, maar zodra de deur achter me dicht valt, valt ook het signaal weg. Ik zit nu dus op een stoel in de deuropening van mijn hotelkamer dit bericht te typen. Nee, gelukkig niemand die daar even een foto van kan maken. Het is maar te hopen dat ze morgen bij de Hanzehogeschool wel een beetje internetverbinding hebben, begin al aardig afkickverschijnselen te krijgen. :-(

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rob
Rob
15 jaren geleden

Hi Pierre, wat een ‘grappig’ verhaal. Ik had (en in januari heb ik het weer) een identieke situatie meegemaakt. Ook in dit Deventer hotel werd wireless beloofd, via KPN Hotspots. Maar op de kamer, ho maar! Dus ben ook ik, net als jij, op de gang gaan zitten. Nou was dat op zich niet zo’n vervelende plek. Op de bovenste foto zat ik op de bovenste gallerij, onder dat glas-in-lood raam. Mooie setting he?

Een mooi Flickr-onderwerp: foto’s van internetellende in hotelkamers en wat je allemaal moet omleiden aan telefoonkabels, stoelen en te smalle bureaus…