SMS-NS en i-mode

“SMS-NS: Uw reis in eigen hand
Wanneer u uw persoonlijke reistraject(en) instelt op deze site bij ‘Mijn NS’, ontvangt u automatisch een sms-bericht bij ernstige verstoringen en geplande werkzaamheden op uw persoonlijke reistraject. Handig als u regelmatig op dezelfde tijd hetzelfde traject reist. U kunt ook gebruik maken van SMS-NS zonder persoonlijke reistrajecten in te stellen. U kunt altijd en overal zelf informatie opvragen over landelijke verstoringen of geplande werkzaamheden”

(bron)

Toen ik even op de NS-website ging kijken wat hun inschatting van de duur van de stremming was, kwam ik ook deze pagina tegen met mogelijkheden om via je mobiel info op te vragen. Is er iemand die daar al ervaring mee heeft? Werkt dat goed? En dan bedoel ik: heb je er wat aan of is het een bevestiging van wat je zelf al op het station geconstateerd had?

Daarnaast kwam ik de OV-Routeplanner voor Pocket PC tegen. Niet vreselijk duur. Gezien de recentie is dit er eentje die in ieder geval direct een plekje op mijn QTEK gaat vinden (als hij eindelijk geleverd wordt).

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Evert
15 jaren geleden

Ik gebruik het sinds ik op Schiphol-Rijk werk en vanuit Diemen de trein neem. Grootste probleem: ik vergeet mijn mobiel op tijd aan te zetten en krijg daarom de SMS-jes pas in de trein of zelfs op het werk (ik hou niet van bellen in de trein, ook omdat het in de Schiphol tunnel erg lawaaierig is). Daarnaast krijg je alleen bericht als de vertraging groter is dan 30 minuten en dan fiets ik dus nog steeds de benen uit mijn lijf om een trein te halen om op het station te constateren dat de trein 10 minuten vertraging heeft. Waarom niet gewoon alle vertragingen SMS-en? Wanneer je een SMS wilt hebben is overigens redelijk nauwkeurig in te stellen op de site. Omdat er nog geen grote verstoringen zijn geweest, weet ik dus ook nog niet of de functie, afgezien van bovengenoemde problemen, goed werkt.

Ton
Ton
15 jaren geleden

Volgens: http://store3.esellerate.net/store/Pr
De OV routeplanner voor PocketPC werkt jammer genoeg niet op een smartphone.
Heb het nog niet uitgeprobeerd op m’n i-mate SP5 (= QTEK 8310).