Alles in de Tray

Applegebruikers zijn er (zie ik zo hier en daar) meer aan gewend: het open laten staan van applicaties en bestanden ook als je die even niet aan het gebruiken bent. Zelf sluit ik herhaaldelijk applicaties af om ze even later weer op te starten. Deels komt dat om zo veel mogelijk geheugen vrij te houden/krijgen voor de dingen waar ik wel actief me bezig ben, deels heeft het ook te maken met het willen opruimen van de taakbalk. Nu de hoeveelheid beschikbaar geheugen in mijn laptop verdubbeld is naar 1GB is gebrek aan geheugen wat minder een probleem. Sommige (steeds meer) applicaties zoals SharpReader, Outlook 2003 en ook iTunes zijn in staat om zichzelf te minimaliseren naar het systeemvak. Daar nemen ze minder ruimte in, zeker als je het “opruimen van het systeemvak aanzet”. Voor alle andere applicaties (zoals bijvoorbeeld Paint Shop Pro) gebruik ik nu 4t Tray Minimizer, een gratis tooltje dat dat voor elk venster/elke applicatie mogelijk maakt. Het voegt een extra knop toe naast de drie aanwezige knoppen in een venster en de applicaties blijven wel beschikbaar in het ALT-TAB menu. Handig.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gmlk
14 jaren geleden

Wat me bij windows gebruikers vooral opvalt is de gewoonte om windows te maximaliseren… hoe je daar ooit mee zou kunnen werken heb ik nog nooit begrepen. Ik kan tekst die zo breed wordt weergegeven niet eens lezen.

Mac gebruikers hebben ook vaker meerder vensters tegelijk zichtbaar op het scherm. Dank zij expose (voor vensters) en de dock (voor apps) werkt dit vrij goed. Natuurlijk helpt het ook dat dialogen (voor printen en zo) vast zitten aan het venster waar ze betrekking op hebben en niet los rond hangen zonder enige context.

Hans Mestrum
14 jaren geleden

Meteen geinstalleerd. Handig! Thx (Net zoals de mogelijkheid om in Sharpreader reacties te kunnen maken trouwens ;-) )

Pierre
14 jaren geleden

@Gideon: Kwestie van gewenning denk ik. Ik heb privé een breedbeeld-laptop en heb toen meteen de CSS achter mijn blog hier aangepas zodat ook daar de hele breedte gebruikt wordt. Ik weet dat ik juist heel erg moest/moet wennen aan de Quicktime-player die het geluid uitschakelt als er een andere venster van de player op de voorgrond komt. Logisch, dat wil ik best toegeven, maar wel wennen als je dat niet verwacht.