Geotaggin Flickr photos revisited

Natuurlijk kun je al lang Greasemonkey en Firefox gebruiken om je Flickr-foto’s te voor zien de co√∂rdinaten, maar wat nou als je liever geen Greasemonkey installeerd of gebruik maakt van Internet Explorer of Safari? Nou, dan kun je nu gebruik maken van deze javascripts die in al die browsers werken en je naar keuze de tags laten opzoeken in Google Maps, Yahoo! Maps, MSN Maps/MapBlast, multimap.com of mapy.cz. Daarvan heeft Multimap wat mij betreft op het moment nog de voorkeur als je locaties in Nederland wilt opzoeken.
Werking
De werking is simpel: Je sleept een van de links naar keuze naar je favorietenbalk, zoekt op de gekozen kaartensite de lokatie op, klikt op die link voor het script en je krijgt de ‘code’ die je als tag in Flickr in moet voeren.

Het aantal plekken waar je die tags in actie kunt zien is overigens op het moment wat beperkt omdat geobloggers.com nog steeds offline is. Persoonlijk vind ik de interface van flickrmap een stuk minder mooi.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties