EduKast 118 – BETT 2006 en ICT op School

Aflevering 118 van de EduKast staat online (MP3-versie en Enhanced-versies) met deze keer géén weekoverzicht. De reden daarvoor is dat ik de volledige tijd gebruik voor een gesprek met Loukie Levert, hoofd communicatie van ICT op School. Dit naar aanleiding van de serie podcasts die ICT op School gemaakt heeft over BETT 2006.
Mijn tweede “telefonisch”-interview. Dit keer lukte het uitbellen met eyeBeam / Asterisk / Sipdiscount wél. Opnemen gebeurde weer met de ingebouwde optie van eyeBeam. Voor de zekerheid had ik nu ook de Olypmus WS-310M er aan gehangen. Die nam overigens alleen de audio van Loukie op.

Helaas, ook nu geen probleemloze opname. Bij de opname via eyeBeam was mijn audio veel te hard opgenomen, bij de opname via de Olympus was de audio van Loukie te hard. Dus maar weer mijn audio tussen die van Loukie uitgeknipt en opnieuw ingesproken.
Ik hoop dat dat de volgende keer beter gaat lukken. Waarschijnlijk wel, want nadat ik deze opname gemaakt had, kwam ik deze website tegen. En hoewel ik niet exact dezelfde mixer heb, denk ik dat ik (ik moet nog even een kabeltje extra aanschaffen) dezelfde constructie kan realiseren. Daarmee kan ik dan beide kanalen (binnenkomende audio en uitgaande audio) gescheiden opnemen in Adobe Audition. Dan kan ik én het niveau per kanaal goed regelen én op mijn beelscherm heel duidelijk tijdens het gesprek zien of het audioniveau dat opgenomen wordt niet te hoog/laag is.

Dat deel van de techniek is overigens het gemakkelijke. In het gesprek legt Loukie ook uit dat ze de mensen van ICT op School die de podcasts gemaakt hebben vooraf ook een korte training gaven over hoe je interviews moet afnemen. Nou zo’n korte training kan ik ook nog wel gebruiken lijkt me. Want hoewel mijn vragen in de nabewerkte versie strak genoeg klinken (en vooral lekker kort) was dat zeker niet zo bij de “ruwe” versie. En om een telefoongesprek direct te kunnen gebruiken zonder uitgebreid nabewerken moet dat natuurlijk wel het geval zijn.

Wordt vervolgd.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lucas
Lucas
14 jaren geleden

Voor mijn podcast gebruik ik gewoon Skype. Hierbij laat ik een programma’tje zowel mijn stem als de geinterviewde opnemen. Prima geluid. Een voorbeeldje vind je hier: http://raggers.net/skype.mp3