Computerspelletjes te moeilijk voor kinderen

“Computerspelletjes voor jonge kinderen zijn vaak te moeilijk. Dat blijkt uit een onderzoek naar de spelervaring van 5 tot 7 jarigen door de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).”

(bron)

Uit ervaring met de categorie daaronder (3 tot 5 jarigen) kan ik vertellen dat vooral ook de stappen in spellen te groot zijn. Niveau 1 (gemakkelijk) is dan vaak écht gemakkelijk, bijvoorbeeld een puzzel met drie stukjes, terwijl één niveau hoger dan opeens een klok introduceert en je puzzels heel snel moet gaan maken. Dat vergt dan dat een kind in staat is heel snel met een muis te werken om op stukjes te klikken en die op de juiste plek te leggen. Terwijl een puzzel meer dan drie stukjes, en geen klok, wel een uitdaging is die ze aan kunnen.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties