Patent op wifi op de fiets?

“Boeing heeft een patent verkregen op een draadloos netwerk, dat mobiel is doordat het in een vliegtuig is geplaatst. De vliegtuigfabrikant gebruikt echter standaardtechnologie, waaronder het oudere 802.11b.
In de patentaanvraag doet Boeing het voorkomen dat het wifi-netwerk speciaal is aangepast om geen storing te veroorzaken met de reguliere vliegtuigsystemen, alsook de aanwezige passagiers en bemanning. Verderop in het patentdocument meldt het bedrijf echter dat uit eigen onderzoek blijkt dat regulier wifi aan deze eisen voldoet.”

(bron)

Natuurlijk, en dan roepen we met z’n allen dat we ons geen zorgen hoeven te maken over het toekennen van triviale patenten. Heeft er al iemand het patent voor het gebruik van wifi op een fiets vastgelegd?
En als er dan trouwens zo’n patent overtreden wordt, dan kost dat nogal wat. Zo kreeg ik vandaag het volgende mailtje van SURFSPOT.NL

“Beste SURFSPOT.NL klant,
Je ontvangt deze, éénmalige e-mail, omdat je in het verleden via SURFSPOT.NL één of meer van de volgende Microsoft producten hebt aangeschaft:
– MS Office XP Professional NL
– MS Office XP Professional UK
– MS Office 2003 Professional NL
– MS Office 2003 Professional UK

Volgens beschikking van een rechter in de Verenigde Staten schenden bepaalde gedeelten van de code zoals gebruikt voor MS Office XP en MS Office 2003 het patent van een derde partij.
Als gevolg hiervan dient Microsoft een gewijzigde versie van bovengenoemde software ter beschikking te stellen waarin het patent niet langer geschonden wordt.

Om te voldoen aan de gerechtelijke uitspraak heeft Microsoft patches for voor de producten beschikbaar gesteld op haar volgende websites;

MS Office XP Professional
MS Office 2003 Professional

Het is overigens niet verplicht de genoemde patches te downloaden en te installeren, je mag er dus voor kiezen een patch niet te installeren.

Meer informatie kun je vinden in het volgende, Engelstalige, document:
http://www.surfspot.nl/ms_document.pdf

Op zich kost het (laten) versturen van zo veel mailtjes al veel geld, het maken van de patches is ook niet gratis. Maar het tikt natuurlijk ook aan als je 9 miljoen dollar schadevergoeding daar bij op telt.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties