Nu even niet!

Ik stond vanmiddag bij de weekafsluiting van mijn oudste dochter te kijken (dan treden steeds kinderen op en mogen de ouders en klasgenootjes komen kijken) en een van de juffen had daar (voor het eerst) een computer op zo’n karretje erbij gehaald omdat daar muziek op stond. Normaal gebruiken ze gewoon (alleen originele!) CD’s met muziek die dan in een CD-speler gaan. Normaal werkt ook alles probleemloos, maar nu met die computer, voor het eerst, kwam er geen geluid uit. Snel maar even een ander groepje kinderen die iets wilden doen waar geen muziek voor nodig was, terwijl de juf koortsachtig aan de slag ging. Uiteindelijk met de hulp van een collega-docent (systeembeheerder) toch alles aan de praat gekregen. Ik kon me na de afgelopen week heel wat voorstellen bij de uitdrukking op haar gezicht.
OK, het is niet zo interessant om over je problemen te bloggen, maar ik doe het toch. Want ik lees er zelf vreselijk weinig over en het is een ‘met beide voeten op de aarde’-moment dat ik effe nodig heb.

Dieptepunt #1
Zoals je weet heb ik afgelopen maandag een workshop gegeven over podcasting en videoblogs. De opzet was dat ik een minuut of 10 wat over podcasting en videoblogs zou vertellen, dat we dan een interview zouden opnemen en dat ik dan aan de hand van de meegenomen laptop, software en andere spullen zou laten zien hoe je daar een podcast van kon maken. Die podcast zou dan online kunnen komen. Klaar.
De workshop liep goed, maar we waren met z’n vijven en de geluidskwaliteit was (weer) niet optimaal. Daar ben ik dus een avond druk mee aan de slag geweest om nog iets van te maken. Op een gegeven moment had ik net een filter té veel toegepast en klonk het niet meer. Op dat moment kwam ik er ook achter dat ik op mijn enige exemplaar van de opname aan het werken was. Dom (te dom voor woorden eigenlijk), maar het is gebeurt. Opname is niet meer terug te halen.

Dieptepunt #2
Vandaag had ik het telefonisch interview met Marja Verstelle van het ICLON. Ik had gisteren (na problemen op maandag) de setup nog uitgebreid getest, geen problemen, signaal werd netjes in twee sporen gesplitst. Zou goed moeten gaan.
Maar vandaag trad er opeens een vertraging op in het terugzenden van mijn audio. Marja hoorde mij dus met een paar seconden vertraging. Alsof ik dus aan de andere kant van de oceaan zat in plaats van aan de andere kant van het land.
Gelukkig deed Marja daar niet moeilijk over. En gelukkig is de geluidskwaliteit wel zo dat ik het gesprek voor a.s. zondag tot een podcast kan verwerken, en ja, ik heb een kopie (drie om precies te zijn). Maar de techniek was 1) een veel te grote en onzekere factor en 2) een veel te grote stoorzender.

En dus
Als je nou denkt “wat een sul, hij kan beter van die computers afblijven en wat gaan doen waar hij wel verstand van heeft”, dan heb je het helemaal begrepen.
En als je dan ook nog denkt “laat mij dat maar voor je doen”, dan moet je me zeker een mailtje sturen, want als je dat waar kunt maken, moet het mij nog wel lukken om mijn werkgever zo ver te krijgen dat ze je meteen in dienst nemen.

Maar het lijkt me verstandig dat ik vanavond maar gewoon even vroeg in bed kruip. Effe geen nieuwe technologie uitproberen. Nu maar gewoon even niet.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Florina Blokland
14 jaren geleden

Dag Pierre,
Sinds afgelopen week geniet ik van je weblog.
Helaas kan ik niet zeggen "dat kan ik voor je doen". Maar ik wil je wel een hart onder de riem steken: je kent de ezel en de steen toch? In dergelijke originele bestanden werken zonder backup achter de hand, laat je vast (voorlopig?)
Dit weekend gewoon wat andere dingen gaan doen en de pc even met rust laten.
Goed weekend!

Tom
Tom
14 jaren geleden

Backups maken is ook echt iets dat je moet ervaren.

Je moet echt een keer iets onvervangbaars kwijtraken om je de neus op de backup realiteit gedrukt te worden.

Sterkte!

Pierre
14 jaren geleden

@Florina: tja, zoals je zelf al aangeeft, vrees ik dat het bij ‘voorlopig’ blijft. Zou wel een opluchting zijn als ik dit nooit meer zou doen. ;-)
Maar, natuurlijk geen tijd om een heel weekend de pc met rust te laten. Moet natuurlijk wel nog even die podcast met Marja afwerken. En gelukkig hadden we ook nog een videoregistratie van de workshop van afgelopen maandag en die heb ik vandaag verwerkt. Is dan wel geen podcast, maar ziet er best aardig uit (staat nog niet online, komt nog).