ICT en Onderwijs BLOG voor PDA

Als het goed is moet het ICT en Onderwijs BLOG nu een stuk beter leesbaar zijn met behulp van een Pocket PC. In plaats van drie kolommen krijg je daar nu één kolom te zien en er staan minder berichten op de voorpagina. Nog niet alles is optimaal. De flash-player is nog niet aangepast en de pagina met alle berichten van een maand is nog te ‘zwaar’. Die wil ik vervangen door een lijst met alleen de titels. Ook het zoeken is nog niet aangepast. En natuurlijk moet de EduKast-site in ieder geval ook nog. Maar het begin is er.

ICTO op Pocket PC - Klik voor grotere versie

Ik vertrouw nu op de detectie van het besturingssysteem waarmee je de site bezoekt. Afhankelijk daarvan krijg je een andere skin aangeboden. Daardoor hoef ik geen gekke dingen te doen met andere URLs etc.
Op dit moment ga ik alleen uit van alle browsers op een Pocket PC (OS = Windows CE) en er kunnen best andere besturingssystemen/browsers zijn die beter uitzien in die weergave. Dat kun je uitproberen door deze url te bekijken. Is dat niet de weergave die je ziet, terwijl je dat wel zou willen mail me dan even de informatie die je op deze pagina te zien krijgt.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Willem
14 jaren geleden

Ziet er perfect uit op de PDA en laadt ook lekker snel! Je hebt het anders opgelost dan ik? Vertrouw je niet op de media="screen" optie? Ik wilde natuurlijk reageren vanaf mijn PDA, maar dat werkte helaas niet. Waarschijnlijk is de knop niet een echte submit button, maar zit daar code achter?

Pierre
14 jaren geleden

Ik had problemen met het ‘naast elkaar’ zetten van de CSS voor de PDA en ‘gewone beeldschermen’. In Nucleus ging dit ook redelijk snel en kon ik veel vrijer bepalen wat ik waar wilde hebben bij de PDA. De reactieknop zal ik even naar kijken als ik weer in Nederland ben, ik moet nu mijn kamer uit dus tot morgen wordt de internettoegang wat meer afhankelijk van wat ik hier en daar kan oppikken. ;-)

bosmeneer
14 jaren geleden

Helaas werkt het niet op mijn mobiele GSM-browser, dat komt mede doordat je HTML 4 hebt gebruikt en niet XHTML.
De problemen zijn dat het blok van de reacties bovenop de eerste post worden getoond (alsof er een div-layer verkeerd is gedefinieerd) en na de eerste post wordt helemaal niets meer getoond. Enkel de eerste link naar de eerste foto.

Wat wel aardig goed gaat is dan Flickr. Een iets te brede website, maar dat valt te scrollen (naar links). Na wat gepuzzel (flickr.com/mob/ werkt nog niet goed) ben ik achter de mobiele versie gekomen. Gek genoeg linkte Flickr daar zelf niet naar door.

Conclusie? Je site is nog niet helemaal mobile-proof :)

Pierre
14 jaren geleden

Hmmm, effe naar XHTML converteren is er niet bij, dat kost wat meer tijd dan ik nu voorhanden heb. De DIVs zitten netjes na elkaar of in elkaar. Als ik de pagina in Firefox bekijk zonder CSS actief dan staan de reacties ook netjes onder de rest.
Is er een online versie van jouw GSM-browser beschikbaar of iets anders waarmee ik het effect kan zien en op zoek kan naar een oplossing?

bosmeneer
14 jaren geleden

Niet dat ik weet, ik snap ook niet dat het nu problemen geeft. Heb zelf ook geen zin om te testen wanneer het wel werkt ;)
Veel heb ik ook niet gevonden. O.a. op W3Schools, veel emulators kosten wat.

Pierre
14 jaren geleden

OK, maar kun je me wel merk/type van de browser of telefoon noemen? Ik heb getest met Opera Mini en Openwave en dat ging zonder problemen.

bosmeneer
14 jaren geleden

Ja, een SonyEricsson K700. Aangezien Sony bekend is om z’n eigen software (niet zoals bij Nokia de Symbian-OS + Opera), dus zal daar het probleem liggen. Helaas.