Verbod op berichten over patenten?

“Op Valentijnsdag heeft Balthaser Online Inc., een webdesignbedrijfje uit Californië, een patent toegewezen gekregen op ‘het maken van rich media technology applications via het internet’. De patentaanvraag is dermate breed dat ‘bijna alle’ toepassingen die met behulp van Java, Flash, Flex, XAML of AJAX interactiviteit over het internet realiseren, schatplichtig aan het bedrijfje zouden zijn. ‘In het algemeen kan je stellen dat elke rich internet application onder dit patent valt’, rekent oprichter en directeur Neil Balthaser zich alvast rijk. Naast de belofte van rijkdom houdt het patent echter ook de zekerheid van machtige vijanden in: Adobe, Google, Microsoft, Sun en Yahoo zijn slechts vijf van de vele getroffen grootmachten; de kans dat die dit patent voetstoots zullen erkennen is nihil. Daar is het Balthaser ook niet om te doen: ‘Ik ga dit patent waarschijnlijk verkopen. Er zijn genoeg bedrijven die maar wat graag een leidende rol in de interactieve markt zouden hebben, en die nu kant en klare Balthaser magic kunnen kopen.'”

(bron)

Zullen we maar afspreken dat ik voortaan gewoon niet meer over softwarepatenten schrijf? Volgens mij val ik in herhaling en zou alleen een top 10 van de zotste (in de VS ) toegekende patenten nog de moeite waard kunnen zijn. Dan zijn er hier in ieder geval nog wel een paar op het gebied van computer based testing die (mits toegekend en dan natuurlijk alleen nog in de VS) zo ongeveer alles wat het vastleggen van toetsen in XML-formaat omvatten (hmmm, wie zou dat nog meer doen?)

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gmlk
14 jaren geleden

Zolang deze patenten niet van toepassing zijn in ons land…