Spreken en lezen

Je kon het bij Fred Zelders uitproberen, niet veel later ook bij Willem Karssenberg en vooruit, hier ik ook de knop naar het formulier voor mijn ODEO-account:

Ik heb bij zowel Fred als Willem de nodige feedback gegeven in de vorm van audioberichten die daarmee meteen een test waren van de dienst, maar wil ze toch ook hier nog even samenvatten:
* het is een stap de goede richting op, het toevoegen van audiocommentaar zal voor veel bezoeker mogelijk een té hoge drempel blijven, maar technisch is die drempel weer wat lager geworden.
* wat nog ontbreekt is de mogelijkheid om als weblog-eigenaar informatie aan het formulier mee te geven die het mogelijk maakt audiocomment achteraf eenvoudig weer als onderdeel van de reaties voor het betreffende bericht te tonen.
* spraakherkenning en spraakgeneratie zullen noodzakelijk zijn om dit écht werkbaar te maken. Dus: als ik een tekstreactie invoer, dan moet die automatisch ook als audio beschikbaar kunnen komen en omgekeerd ook (een audioboodschap moet ook als tekst beschikbaar zijn). Want een discussie voeren over twee verschillende media heen (tekst en audio) werkt nu eenmaal niet goed.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties