Chicken Little

Chicken Little Garry Marshall Chicken Little
Maffe film. Niet geschikt voor de allerkleinsten, en Bol.com geeft dan ook ten onrechte aan dat hij voor alle leeftijden zou zijn. De doos geeft terecht 6 jaar en ouder aan. Maar zeker een aanrader. Overigens zou dit wel eens de laatste DVD kunnen zijn geweest die ik bij mijn vaste DVD-verhuurder gehuurd heb. Want ze eisen namelijk dat ik aan mijn pasje een foto (die zij dan daar ter plekke wel even maken met hun webcam en in hun computer opslaan) en pincode toevoeg.
De dame achter de balie gaf aan dat ze daar heel streng (haar woorden) in moest zijn en dat ze me anders geen DVD’s meer mocht meegeven.
En hoewel ook de US Customs een foto met webcam maken als ik het land binnen wil vind ik dat bij een winkel absoluut overbodig. Belangrijker nog is dat het een wijziging is van hun algemene voorwaarden waar ik niet mee accoord ga. Knelpunt was echter gisteren dat ik een tegoed heb van 143 euro. En als zij aangeven dat ik alleen mét foto (en pincode, maar dat is minder een issue) DVD kan blijven huren, dan kies ik er voor om onze overeenkomst te ontbinden, maar dan uiteraard wel na terugbetaling van mijn uitstaande tegoed.

Gisteren heb ik de DVD’s gewoon meegekregen (zonder foto). Vandaag hoor ik wel weer hoe het verder gaat.

Waarom ik hier nu zo’n punt van maak terwijl op mijn website en via Google mijn foto ook gewoon te vinden is?
Omdat ze die foto niet nodig hebben. Dat was de afgelopen vijf jaar die ik er al lid ben niet nodig en is nu nog steeds niet nodig. Dat ze dat van nieuwe klanten verlangen is hun zaak. Als ze de voorwaarden van onze overeenkomst aanpassen is dat net zo veel mijn zaak.
Wordt het wellicht toch tijd die UPC doos aan te vragen.

[update 9 april 20:00 uur] Het was blijkbaar allemaal een kwestie van een overijverige medewerkster. Vandaag bij het terug brengen van de DVD bleek het allemaal geen enkel probleem. Geen foto of pincode nodig. Mooi. Ga ik nu effe Harry Potter kijken, is maar goed dat de EduKast van dit weekend al online staat ;-)

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gerard
14 jaren geleden

We zijn Chicken Little in de bioscoop gaan kijken, omdat onze dochter van vier telkens van die leuke spotjes over de film zag op televisie. De trailers zagen er inderdaad heel schattig uit, maar m’n dochter heeft vanaf halverwege de film niet durven kijken, en nog dagen nadien durfde ze niet te gaan slapen zonder nachtlampje.

Ja oke, stom om niet vooraf naar de leeftijdskeuring te kijken, maar hé, de film zou over een klein schattig kipje gaan. Niet over enge aliens, dodelijke laserwapens, enorme explosies en het -bijna- einde van de wereld. Ook voor een zesjarige lijkt me dat nog steeds behoorlijk heftig.

Pierre
14 jaren geleden

Hoi Gerard,
Nou voel je maar niet schuldig, ik had ook niet vooraf op de doos gezien dat die leeftijdsaanduiding er op stond. En ja, ik kan me heel goed voorstellen dat ze hem eng gevonden heeft. Geven ze bij de bioscoop tegenwoordig overigens nog een leeftijdskeuring aan?

Gerard
14 jaren geleden

Jawel, iedere film krijg zo’n zelfde ikoontje zoals die voor tv-programma’s gebruikt worden. Die van Chicken Little stond ook op de filmposter (zag ik bij het verlaten van de zaal, met huilend kind in de hand).