SURFgroepen met Breeze-koppeling – #2

Helaas worden de problemen met de nieuwe SURFgroepen <-> Breeze setup waar ik vorige week over schreef niet opgelost. SURFnet gaf aan dat het openstellen van gastgebruik te gevoelig is voor misbruik (lees: gebruik van de Breeze-dienst door iedereen in plaats van door de doelgroep). Een standpunt waar ik niets aan kan veranderen maar wel erg betreur want het maakt de dienst voor een heleboel toepassingen onbruikbaar. Waarom? Nou, omdat ik ruim 6 minuten nodig heb om uit te leggen hoe je iemand die nog nooit met Breeze gewerkt heeft toegang geeft tot een vergaderruimte. En dan heb ik de tijd die nodig was om een mailtje op te stellen, te versturen, te ontvangen en actie te ondernemen naar aanleiding daarvan niet eens meegeteld.
De procedure is té lang en té omslachtig voor incidentele gebruikers. En daar lag juist de kracht van Breeze. :-(
Instructies (800 x 600 | WMV-formaat | downloadbaar)
video Een Breeze vergaderkamer aanmaken video Gastgebruikers en Breeze
Ik heb ze ook als streamingversies online gezet:
Instructies (800 x 600 | WMV-formaat | streaming)
* Een Breeze vergaderkamer aanmaken
* Gastgebruikers en Breeze

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilfred Rubens
14 jaren geleden

Zonde, zonde. En ik wilde Breeze juist gebruiken binnen Europese projecten. Je netwerk is toch niet beperkt tot SURF-instellingen! Balen :-(

Pierre
14 jaren geleden

Als je een projectgroep hebt waarvan de deelnemers meer dan eens via Breeze zullen vergaderen, dan is de procedure minder een probleem, die hoef je dan immers maar één keer te doorlopen. Maar als je het voor eenmalig gebruik moet doen, dan is het niet handig.

Wytze Koopal
14 jaren geleden

Ja, Pierre, dit is een aardig voorbeeld van de barriers waar we vorige week over spraken op het Research Seminar! Jammer, gemiste kans, etc
Logisch dat mensen naar Skype grijpen (en dat wordt dan vervolgens ook weer tegengewerkt…).

Joke Bruining
Joke Bruining
14 jaren geleden

Hoezo wordt skype tegengewerkt?

DuiMDog
14 jaren geleden

Ik zal niet tegenspreken dat de toegang tot Breeze beperkt is en dat je een surfgroepenaccount nodig hebt. Alleen is de (eenmalige) toegang tot de Breeze vergaderruimte simpeler dan je in je filmpje suggereert. Het is namelijk volgens mij niet nodig om het nieuw aangemaakte surfaccount ook toe te voegen aan je teamsite.
Vanuit Breeze kun je namelijk deelnemers uitnodigen voor je sessie. Er wordt dan een emailtje aangemaakt met inderdaad een lastig te onthouden URL, maar de gastgebruiker hoeft daar alleen maar op te klikken. Nadat hij naar Breeze is gegaan moet hij inderdaad inloggen (daarvoor heeft hij z’n surfaccount nodig) en vervolgens moet z’n entree in de vergaderkamer geaccordeerd worden door de host. Dat laatste is het verschil met de teamsitedeelnemers, die kunnen zonder accordering de vergaderkamer in.
Maar volgens mij kun je via zo’n mailtje dus iedereen in je vergaderkamer uitnodigen, zolang hij of zij maar een surfaccount heeft.

Pierre
14 jaren geleden

Hoi Michel,

Ah, dat is goed om te weten want dat betekent dus dat je in ieder geval iedereen die een SURFgroepen-account heeft gemakkelijk kunt uitnodigen in een Breeze-ruimte. Moeten we nu alleen nog een koppeling van gebruikers-accounts regelen zoals bij SURFSPOT zodat je als SURFnet-gebruiker niet aparte inlognamen en accounts hoeft aan te maken.

Andres Steijaert
Andres Steijaert
14 jaren geleden

Beste Pierre en anderen,

In aanvulling op bovenstaande.

Het gebruik van de Breeze webconferencing voorziening binnen SURFgroepen is *niet* gelimiteerd tot personen uit de SURFnet doelgroep. Iedereen kan een SURFgroepen account aanmaken en videovergaderen via Breeze.
Om precies te zijn:
* Gebruikers uit de SURFnet doelgroep kunnen met hun account een eigen Teamsite aanmaken, waar een Breeze ruimte in is opgenomen.
* Personen van buiten de SURFnet doelgroep kunnen met hun account in bestaande Teamsites participeren en zo meevergaderen. Ze zijn te gast.

Oftewel, geen anoniem gebruik (om misbruik te voorkomen) maar wel ruimte om "externen" in je groep toe te laten.

Wilfred, je kan Breeze dus prima inzetten bij je Europese project. We zien veel van dergelijke toepassingen.

groeten,

Andres Steijaert
SURFnet

Pierre
14 jaren geleden

Andres,

Ik beweer toch helemaal niet dat het gebruik van Breeze beperkt is tot personen uit de SURFnet doelgroep. Ik leg zelfs in het filmpje hierboven uit hoe je anderen toegang kunt geven.
Mijn punt is dat het toelaten van incidentele gebruikers van binnen én van buiten de SURFnet doelgroep nu dusdanig veel tijd en veel handelingen kost dat dat bijna zinloos wordt.

Wilfred Rubens
14 jaren geleden

Nou ja, in elk geval beter dan wat ik aanvankelijk dacht. Dank, Andres, voor de toelichting.