Rapport Inleiding Social Software in het Onderwijs beschikbaar

Naar aanleiding van mijn presentatie tijdens de onderwijsdagen vorig jaar heb ik in opdracht van stichting Kennisnet Ict op School en SURFnet bv gewerkt aan een kort rapport dat de toepassingen die ik tijdens die presentatie noem verder uitwerkt en toelicht.
Dat rapport is nu online beschikbaar.

Het is een stap verder in het uitwerken en toelichten van Social Software, en ik hoop dat het het ook toegankelijk maakt voor een wat ruimere groep, maar het is nog lang niet af. Zeker na de ervaringen afgelopen week in Veldhoven wil ik ook graag de mensen die hier wel al mee bezig zijn aan het woord laten. Niet in de vorm van nog meer rapporten of best practices op papier, maar door er met een videocamera op af te gaan (via internet zal wellicht nog net iets té vroeg zijn) en ze zelf hun verhaal te laten vertellen. Geen idee of me dat gaat lukken, maar het lijkt me wel weer een mooie uitdaging.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Willem
14 jaren geleden

Vanavond de moeite genomen om het rapport door te lezen. Mijn complimenten, een heel goed leesbaar stuk en volgens mij zeker toegankelijk voor een wat ruimere groep. Ik zie in het rapport geen creative commons of copyright staan. Is het materiaal vrij herbruikbaar of is het eigendom van de opdrachtgevers?

Pierre
14 jaren geleden

Hoi Willem,

Dank je.
Nee, is ‘gewoon’ alle rechten voorbehouden aan Fontys. Downloaden / printen / vermenigvuldigen in ongewijzigde vorm is (uiteraard) toegestaan.

DuiMDog
14 jaren geleden

Nu we het toch over rechten hebben (= in deze post): hoe "uiteraard" is vermenigvuldigen in ongewijzigde vorm als het ‘alle rechten voorbehouden’ is? Downloaden + printen voor eigen gebruik, OK, maar vermenigvuldigen? Dat is toch een vorm van nieuwe openbaarmaking?

Pierre
14 jaren geleden

Hoi Michel,

Je hebt gelijk. Vermenigvuldigen in ongewijzigde vorm is formeel waarschijnlijk niet zondermeer toegestaan zonder expliciete toestemming. En dat is natuurlijk eigenlijk weer raar als het betreffende document wel in printbare vorm op een website wordt aangeboden. Immers, als jij het voor 5 collega’s print zou het niet toegestaan zijn terwijl als elk van die collega’s dat voor eigen gebruik doet is dat wel weer legaal.

De situatie nu is vergelijkbaar met zoals het met alle SURF publicaties is. Daar staat eveneens ‘alle rechten voorbehouden’ in terwijl ook daar, net als hier, het doel is om zo veel mogelijk mensen te bereiken.

Het had geholpen als ik geregeld had dat die rechten explicieter in het document stonden.

duimdog
14 jaren geleden

Ik ben het met je eens dat het raar is, maar de situatie is wel zoals je die beschrijft. Als elke collega voor zichzelf een kopie maakt dan valt dat onder "voor persoonlijk gebruik" (= toegestaan); als ik het voor die vijf collega’s doe dan doe ik aan "openbaarmaking" (= niet zonder meer toegestaan)