Skype Video en Pamela

Vanmiddag heb ik via Skype gesproken met Willem Karssenberg. Uiteraard even de video uitgeprobeerd. Dat gaat redelijk, maar toch ook weer niet perfect wat betreft kwaliteit.

Skype video

Meer problemen had ik met het opnemen van ons gesprek voor de EduKast-aflevering van morgen. Dat deed ik met Pamela, zonder video overigens. Ik heb de 30-dagen versie van Palema Professional en daarmee kun je het opgenomen signaal in twee kanalen splitsen. Zo krijg je je eigen audio en de audio die binnen komt in aparte sporen en dat is dan weer handig voor de nabewerking in bijvoorbeeld Adobe Audition.
Maar we hadden last van echo bij de opname. Dat blijkt vaker voor te komen, maar op het gebruikersforum van Pamela komen ze niet verder dan ‘gebruik de laatste versie van Skype en de laatste versie van Pamela’. Nou die had ik. Jammer dus. Daarnaast kwam er van tijd tot tijd een kraak door het gesprek die ook bleef nadat we klaar waren met opnemen en ik Pamela helemaal afgesloten had. Powergramo waar ik een tijdje geleden over schreef heeft geen testversie van de pro-versie die het kanaalsplitsen aan kan en op het forum staan vooral berichten over het niet krijgen van een gekochte licentiesleutel of slechte audiokwaliteit. Niet iets wat je er toe brengt om maar de gok te wagen en meteen aan te schaffen.

Gelukkig voor de EduKast-aflevering is de echo uit de opname te krijgen en met wat nabewerking komt het dus wel goed.
Vervelend alleen dat het opnemen van Skype in twee aparte kanalen zo toch nog tegen blijkt te vallen.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans Mestrum
14 jaren geleden

Hoi Pierre,

welke nabewerking doe jij met de audio? Doe je dat met Audacity. Ik zie al die effecten wel, maar dat zegt me niet zo veel. Misschien leuk als je een keer schrijft wat een bepaalde nabewerking oplevert. Hoe haal je die audio bijvoorbeeld weg?

Pierre
14 jaren geleden

Hoi Hans,

Nee, ik doe dat met Adobe Audition 1.5.
Is duurder, maar vanwege de onderwijslicentie en de aanschaf door de baas betaalbaar.
Normaal gesproken gebruik ik geen filters of effecten. Hoogstens de ruisfilter.
In Audition kan ik elk audiospoor afzonderlijk bewerken. Ik weet niet precies of dat in Audacity precies zo kan. Zal eens kijken of ik daar wat filmpjes van kan maken (zal een beetje van de tijd afhangen).