Beginnersfouten

Nooit meer vergeten!
Als je een presentatie wilt opnemen:
#1 Zorg dat je vooraf weet op welk volumeniveau je de voicerecorder moet zetten zodat de opname niet te hard is. Test vooraf en noteer de stand want je kunt in de tussentijd de instelling gewijzigd hebben.
#2 Plaats de microfoon op een plek die ongeveer een gespreide hand van de kin af zit, maar liefst niet verder omdat je dan de microfoon harder moet zetten en je meer omgevingsgeluiden oppikt.
#3 Plaats de microfoon nooit tussen een badge en de arm van de spreker, want je bent niet de enige die met zijn armen beweegt tijdens het praten.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ria
Ria
14 jaren geleden

Jammer Pierre, ik was erg nieuwsgierig naar je podcast van gisterochtend.

Pierre
14 jaren geleden

Het is nog even afwachten of die er alsnog komen. Ik heb Bas en Marlies gevraagd om naar de opnames te luisteren en aan te geven of zij het zo acceptabel vinden. Als dat zo is, dan komen ze online, anders niet.

Hans Mestrum
14 jaren geleden

Tja, zo had ik mijn voicerecorder deze week op mono staan bij een interview en had ik mijn microfoontje in een stereo-opstelling staan, dus voor ieder een kanaal…..
Leermomenten zullen we maar zeggen :-) Trouwens het geluidsvolume kun je toch achteraf nog wijzigen met Audacity. Harder levert veel ruis op merkte ik bij de beschreven situatie.

Pierre
14 jaren geleden

Bedoel je dat je een stereospoor had met elke stem op één spoor? In Adobe Audition kun je dat samenvoegen tot één monospoor waarbij het geluid weer in het midden zit.

Grootste probleem is dat ik blijkbaar vaak te bang ben om te zacht op te nemen. En als je te hard opneemt krijg je ‘ clipping‘. Dan heeft zachter zetten in Audition geen nut meer.

Hans Mestrum
Hans Mestrum
14 jaren geleden

Nee, ik had de recorder op mono staan maar het microfoontje zo gedraaid dat ik in de linkerkant van het microfoontje sprak en mijn gast in de rechterkant (die bij mono dus uit staat…)

Pierre
14 jaren geleden

Oei, dat is inderdaad vervelend.