MSN audio alleen één-op-één

Vanavond wilde ik het interview met Sandra en Anne voor de EduKast van komend weekend opnemen via MSN Messenger. Leek handiger dan Skype want dat hadden ze niet. Ervaring met audio via MSN Messenger overigens ook niet, ik ook niet. En daarom kwamen we er pas laat achter dat je bij MSN Messenger maar tussen twee personen een audiogesprek kunt hebben en dus niet met drie. Was een tegenvaller natuurlijk.

Ook laten inloggen op Breeze bleek geen optie. De browser van een van de twee computers gaf er namelijk de brui aan zodra de audioverbinding in Breeze opgestart werd. Ik neem aan een probleem met de Flash-versie of andere lokale problemen, maar ook dat werkte niet.
Uiteindelijk heb ik dus met Skype maar een vergadering naar twee Skype-out nummers (lees: twee gewone telefoonnummers) opgezet. Dat werkte gelukkig wél probleemloos.
De setup om op te nemen aan mijn kant, met de mixer en een USB-adapter als tweede geluidskaart, werkte gelukkig ook goed. De meerwaarde daarvan ten opzicht van Pamela dat ik eerder gebruikt had was overigens al aangetoond omdat deze setup zowel met MSN Messenger (zolang het maar met één persoon is), als met Breeze als daarna met Skype werkt.
Het enige wat nog steeds even zoeken is aan het begin is het in te stellen audioniveau. Gelukkig heb ik nu wel één knop waarmee ik het opnameniveau kan aanpassen, maar omdat elke applicatie het niveau toch weer net wat anders (harder/zachter) doorgeeft is het niet gemakkelijk om je eigen stem en (in dit geval) de twee stemmen die binnen komen op een ongeveer gelijk volume op te nemen.

Ik ben er nog niet helemaal uit of ik mijn audiotrack ook nu weer opnieuw inspreek of maar de gewone van nu laat staan. Klinkt minder ‘strak’ zo, maar van de andere kant moet ik er wellicht ook maar gewoon aan wennen dat ik live nou eenmaal wat chaotisch klink. We zullen zien. En je kunt het resultaat in ieder geval zondagavond/maandagochtend beluisteren op de EduKast-website

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties