Gebruikersgroep voor screencasts?

“A group of Camtasia Studio users at Michigan State, led by Geraud Plantegenest (pictured above) at the College of Human Medicine, decided to start a Camtasia Studio User Group. They’re going to get together monthly to exchange best practices, tips and tricks, and show off their work.”

(bron)

Vooraf: aangezien ik op het moment tot ruim over mijn oren in het werk zit is dit wat mij betreft even luchtfietsen, maar toch…
Het gebruik van Camtasia, Captivate of zelfs Wink staat in Nederland best in de belangstelling. En hoewel je links en rechts wel leest over de ervaringen, heb ik toch het gevoel dat we het wiel nog regelmatig opnieuw moeten uitvinden. En dat zijn nou typisch dingen die je in/met zo’n gebruikersgroep kunt voorkomen. Maar, de vraag is dan sowieso of je een gebruikersgroep voor een product wilt hebben (bijvoorbeeld alleen voor Camtasia) of meer voor het onderwerp (screencasts). En daarnaast natuurlijk de vraag of je dat apart moet opzetten of dat dat onderdeel kan (moet?) worden van bestaande clubs zoals bijvoorbeeld webstroom die zich al bezig houden met het gebruik van video in het onderwijs?
Iemand met inspiratie én tijd in de buurt?

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Harry Dubois
14 jaren geleden

Ik denk dat inspiratie niet zo zeer een probleem is; ik stel voor te kiezen voor 1 applicatie en die dan onder de aandacht brengen (Wink bijv.). Beter te beginnen met een goed product dan docenten met 3 verschillende te laten werken.

Workshop Wink bijvoorbeeld? Iets voor de I en I conferentie in Lunteren?

http://www.ictcafe.kennisnet.nl/wb/pa

Jeroen
Jeroen
14 jaren geleden

Ik heb Wink een paar keer gebruikt om problemen aan het systeembeheer van de school te laten zien.
Screencast maken, uploaden op de schoolserver en doorgeven aan het systeembeheer. Zo kunnen ze de fout meteen ervaren zonder eerst een computer over te nemen.

Verder ben ik nu bezig om voor ons CMS ([email protected]) een aantal screencasts van de meest gebruikte toepassingen te maken. Moet alleen nog even afwachten hoe het de leerkrachten gaat bevallen.

Ik denk dat een community of practise rond screencasts (en dan niet één programma in het bijzonder, maar het hele gebied rondom screencasts) best handig is. Niet alleen voor de handige tips en trucs, maar ook om te discusseren over de beste / effectiefste manier om b.v. spraak en tekst in screencasts te plaatsen (alhoewel hier vast ook wel boeken over te vinden zijn).

Tom
Tom
14 jaren geleden

Een maandje geleden had Wink nog geen audio en gekozen voor Camtasia (140 euro/licentie voor scholen).

Ik zou niet kiezen voor 1 specifiek pakket, maar meer over inhoud en good practices e.d. praten.

duimdog
14 jaren geleden

Een loffelijk streven, zo’n gebruikersgroep, maar in hoeverre is het nodig om daar iets aparts voor in het leven te roepen?
Binnen de ‘blogospere’ wordt al het nodige aan kennisdeling gedaan, vooral hier op dit weblog (hulde en dank, Pierre!). Naar mijn idee vindt deze informatie z’n weg wel, en is daar geen aparte community voor nodig.

Er is bij zo’n community naar mijn mening een groot risico dat die snel wegkwijnt door gebrek aan nieuwe bijdragen waardoor mensen de activiteiten niet meer volgen etc.

Volgens mij moeten de oplossing dicht bij huis zoeken door het kennisdelen te blijven doen zoals we dat nu ook al doen (eigen weblogs, wiki’s) maar alleen te zorgen voor een betere/efficientere ontsluiting (bijvoorbeeld apart kanaal in edublog’s?)

duimdog
14 jaren geleden

Voor wat betreft workshop: tijdens de gebruikersdag Natschool 2006 geef ik een kleine workshop over Wink en Captivate.
In het uurtje wat ik daarvoor heb kan ik overigens niet veel meer doen dan laten zien (en in de praktijk laten doen) hoe je een simpel filmpje opneemt.
Aan toepassing van audio kom ik daarbij niet toe.
Overigens denk ik dat er met name op dat vlak behoefte is aan onderricht, want het opnemen van goede kwaliteit audio is zo simpel nog niet. Ik vraag me echter af of je daar in een workshop van een uurtje veel aan kan doen, nog afgezien van de praktische complicaties. (STILTE – opname ?!)