Gevoelige GPS voor binnen

“De fabrikant van gps-technologie Navman claimt met de introductie van de Jupiter 30 de eerste gps-ontvanger gemaakt te hebben die ook binnenshuis gebruikt kan worden. Door middel van zijn hoge gevoeligheid zou de ontvanger bijvoorbeeld in gebouwen, parkeergarages, winkelcentra en ravijnachtige locaties alsnog de locatie door kunnen geven. De Jupiter 30 is hiertoe in staat doordat de ontvanger nog met satellietsignalen van slechts -160dBm overweg kan.”

(bron)

Het gaat niet lang meer duren of je kunt altijd je een ‘fix’ hebben. Voor gebruik binnen is het natuurlijk wel handig als die afwijking van zo’n 5 meter die GPS altijd heeft weggewerkt wordt (al dan niet door in gebruik name van nieuwe systemen als Galileo) .

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
duimdog
14 jaren geleden

Zoals eerder gemeld doet de SIRF-chip in de nieuwe Garmin het op dit vlak ook nog niet zo slecht.
De vraag is echter of deze verbeterde gevoeligheid de nauwkeurigheid ten goed komt. Ik heb er zelf nog geen last van gehad, maar op het gps-forum las ik over allerlei reflectie-effecten die dan gaan optreden tussen hoge gebouwen.