Daarom vind ik schaken niet leuk

Naast een veelvoud van online Sudoku-spellen en varianten voor elk besturingssysteem dat er beschikbaar is, zijn er natuurlijk ook websites die je uitleggen hoe je het beste een Sudoku kunt oplossen.
Deze website heeft er een groot aantal met namen als bijvoorbeeld X-Wing, Singles Chains, Sword-Fish, Unique Rectangles of Broken Wings.
Uiteraard met indrukwekkende plaatjes/schema’s en uitleg. Maar hoewel ik ongetwijfeld een paar van de daar genoemde strategie├źn gebruik als ik een Sudoku oplos, vind ik er niets aan om zo’n ‘trucjes’ te leren. Het doet me teveel denken aan schaken waarbij je ook allemaal van die vaste structuren leerde (weet ik overigens niet uit ervaring!) die er voor zorgen dat je kans op winst maximaal werd. Het haalt voor mij de spontaniteit uit het spel. Dan ploeter ik liever een kwartiertje langer op zo’n ding.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties