Van koffie ga je aan de drank

“Veel koffie drinken is niet slecht voor het hart. Tot die conclusie komen onderzoekers die twintig jaar lang 128.000 mannen en vrouwen volgden. Het onderzoek is maandag gepubliceerd in het blad Circulation.
Onderzoekster Esther Lopez-Garcia van Universidad Autonoma de Madrid denkt dat er voldoende bewijs is dat gefilterde koffie bij de meeste mensen geen gevaar voor het hart oplevert. ‘Wij geloven dat deze studie duidelijk laat zien dat er geen verband is tussen consumptie van gefilterde koffie en hartziekten.’
Wel blijkt uit de studie dat koffieleuten vaker roken en alcohol drinken dan mensen die weinig drinken. En die twee zaken verhogen de kans op hartklachten wel, aldus de onderzoekers.”

(bron)

Goed eerst effe een bakkie en dan nog een slokkie.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties