Inleiding Breeze met behulp van Breeze

Gisteren heb ik een introductie op Breeze gegeven via Breeze. Ik zat daarbij thuis en drie Fontys-collega’s zaten in Venlo. Het is maar goed dat ik niet snel complexen krijg van iets, want anders zou ik toch zo stilletjes aan wel een audio-complex ontwikkeld moeten hebben.
Want ook gisteren was de audio het knelpunt:

  • Op een van de computers in Venlo lukte het niet om de audio harder te zetten, was een (verkeerde) instelling op de lokale computer.
  • De opname van de Breeze-sessie op de SURFnet-servers is niet helemaal goed gegaan, de audio van de mensen in Venlo en van mij loopt niet helemaal synchroon.

Gelukkig weet ik het allemaal nog als leermomenten te zien. De opname op de Breeze-server heb ik daarna afgespeeld en opgenomen met Camtasia Studio. Dat ging goed nadat ik

  • de screensaver uitgezet had.
  • de energiebesparende maatregelen die mijn monitor automatisch uitgeschakelen na 10 minuten uitgezet had.
  • me gerealiseerd had dat ik gewoon even helemaal niets met mijn laptop kon doen tijdens de opname want elk venster dat per ongeluk (bv na 20 minuten opname) over het opnamedeel in beeld kwam werd ook mee opgenomen.

Dus gewoon even aanzetten, de juiste dingen uitzetten en wachten.
Voor de presentatie had ik screenshots gemaakt van de relevante delen in Breeze. Dat werkt toch een stuk prettiger dan dat steeds live te proberen te demonstreren. Dat kan als je het over een andere applicatie hebt dan Breeze zelf, maar bijvoorbeeld het tonen hoe Breeze er in verschillende rollen uitziet is live een stuk moeilijker dan met schermafbeeldingen (logisch).
Nadeel is wel dat inzoomen op de powerpoint-presentatie achteraf in Camtasia Studio niet goed meer gaat. Ik had de hele sessie in 800×600 opgenomen in Camtasia en op dat moment leg je ook de hoeveelheid beschikbare beeldinformatie vast. Die flexibiliteit van inzoomen is een van de voordelen van de opnamemethode in Breeze.

Het resultaat kun je op deze pagina vinden, daar kun je ook het gebruikte presentatiebestand downloaden.
Het is een FLV-bestand van bijna 50MB voor een opname van ruim een half uur op 800×600. Afspelen kan al gestart worden tijdens het downloaden.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties