Handleiding online samenwerken met Breeze

De Digitale Universiteit heeft door Fontys PTH een handleiding Macromedia Breeze laten maken waarin de volgende onderwerpen worden belicht:

  • het aansluiten van de headset en de webcam;
  • het videocommuniceren met Breeze;
  • het gebruik van de conferentieruimte.

De handleiding is gratis te downloaden van de DU website, of via pdf deze link.
De handleiding is op beginners gericht, maar gaat met bijvoorbeeld het uitleggen hoe een vergadering opgenomen kan worden soms weer wat dieper. De uitleg blijft beperkt tot de techniek, dus dingen als ‘hoe maak je een account aan’ etc en gaat niet in op zaken als ‘hoe zet je het beste een vergadering online op’ of ‘welke rol is het beste voor nieuwe deelnemers’. Maar dat kun je ook niet verwachten in 14 pagina’s. Nu is het een handleiding waarvan ik denk dat zowel gewone gebruikers als mensen die zelf voor het eerst een vergadering in Breeze willen gaan organiseren in ieder geval genoeg hebben om te kunnen starten.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Waldo Smeets
14 jaren geleden

Geweldig om te zien hoe de gebruikers elkaar helpen op te starten middels dit soort intructies. De mensen bij Adobe die verantwoordelijk zijn voor internationalisatie (en dus helaas niemand van Adobe Benelux) inventariseren continue de behoefte aan ‘nieuwe’ vertalingen. Ik blijf pushen om Breeze NL ook op hun agenda te zetten. Ondertussen blijf ik ook roepen dat men in ieder geval de XML bestanden alwaar de labels in vermeld staan moet kunnen customizen, zodat de community zelf de gewenste taal kan ‘ontwikkelen’. Ik hoop dat het er ooit van komt.