Openvlog

Op verzoek van Willem Karssenberg ook nog even een ‘test’ met Openvlog.

Ik kan er kort over zijn: sober, niet beter dan de anderen en de overdaad aan advertenties is erg storend. Ik krijg het daar niet voor elkaar de FLV te achterhalen op een manier waarop ik hem in een eigen player kan weergeven en de iframe-optie die je hierboven ziet toont een adsense-advertentie.
[update] Ik kon het natuurlijk niet laten uit te zoeken of ik die stomme adsense advertentie boven het filmpje hier in het bericht niet kwijt kon raken. Dat kan. In de URL voor de iframe staat standaard &dest=1. Maak daar &dest=0 van en de advertentie is weg.
Als je dan de hoogte van het iframe aanpast naar height=’320′ ben je ook de rest van de tekst eronder kwijt.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
willem
14 jaren geleden

Bedankt voor het testen:-) Ik word wel getriggerd door iets wat ik in je verhaal lees: Openvlog maakt dus gebruik van een Iframe, terwijl anderen met embedded code werken. Zijn er nog voor- en nadelen te noemen voor beide benaderingen?

Pierre
14 jaren geleden

Voor mijn weblogsoftware wel, want embedded code kan ik niet zondermeer invoegen terwijl iframe wel geaccepteerd wordt. De code die ze aanleveren kan wat eenvoudiger blijven omdat ze (in dit geval) alleen een aanroep naar een PHP-pagina + identifier voor de video in het iframe hoeven door te geven.
Zij gebruiken het in dit geval ook om je IP-nummer te loggen (zouden ze natuurlijk ook anders kunnen doen, maar als je naar de bron van de iframe kijkt zie je dat bij de aanroep van de player ook je IP-numer staat.