Transactiekosten

Alle DJ’s van 3FM en grote artiesten hebben “We are the Worst” opgenomen onder de naam 3FM for Suriname. Je kunt die clip als audioclip of videoclip downloaden (kopen). De pagina geeft heel netjes aan hoe de opbouw van kosten en opbrengensten in elkaar zit:

  • De bijbehorende clip is tegen betaling van EUR 2,- voor audio en EUR 3,- voor de videoclip te downloaden via deze site.
  • In verband met de transaktiekosten betaal je via Creditcard: EUR 2,33 (audio) of EUR 3,37 (video) en via iDEAL betaal je EUR 2,75 (audio) en EUR 3,75 (video)
  • Van de opbrengst gaat nog BTW en Stemrarechten af. Uiteindelijke opbrengst voor Suriname: EUR 1,58 (per mp3) en EUR 2,42 (per video)

Dus, koop je via iDEAL, dan betaal je EURO 2,75 voor een mp3 en daar gaat dan EUR 1,58 van naar Suriname. Dik 40% (EUR 1,17) “transactiekosten” dus.
Prima overigens dat 3FM dat zo duidelijk aangeeft, schandalig natuurlijk dat dat zo hoog moet zijn. Het is meer dan iTunes voor een track vraagt. Mijn advies: niet kopen en als je wilt gewoon rechtstreeks geld op giro 797 van de Samenwerkende Hulporganisaties storten.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties