We komen op stoom!

Een tweede mailtje vandaag naar de mensen die zich ingeschreven hebben voor de DU Masterclass Social Software heeft er (eindelijk/gelukkig/nu dan wel) voor gezorgd dat de lijst met namen van deelnemers begint te groeien. Ook zijn er een aantal nieuwe vragen/onderwerpen voor de workshop ingebracht. De statistiekenpagina geeft de extra activiteiten van vandaag nog niet helemaal weer, want die wordt elke middag om 13:00 uur bijgewerkt, dus de gegevens van vanmiddag zitten er nog niet bij. Maar het overzicht van wijzigingen (ook als RSS beschikbaar) laat zien dat men de weg naar de wiki begint te vinden.
Gelukkig maar, want ik kreeg het er toch wel een beetje benauwd van. Proberen te analyseren waarom iets niet gelukt is is ook leerzaam, maar natuurlijk niet leuk.
Overigens, mocht nou blijken dat het bij die 12 deelnemers blijft en er verder niemand naar de workshop komt, vind ik dat ook prima. Want een workshop met deelnemers die allemaal al minimaal één keer een pagina in een wiki gewijzigd hebben (en zo te lezen weten sommigen er een stuk meer van) betekent dat iedereen al dat gevoel kent dat je voelt als je voor het eerst een pagina wijzigt of toevoegt.
En dan hebben we al een belangrijke gemeenschappelijke basis gelegt. Van daaruit kunnen we verder verkennen.

Een ander effect van deze wiki waar ik me zojuist van bewust werd: ik ben nu ruim een dag voor de workshop mijn deelnemers aan het leren kennen. Ik ben de verhalen aan het lezen die ze over zichzelf schrijven, ben aan het doorklikken op de links die daarbij gepost worden. Naar hun eigen sites, van hun werkgever of met achtergrondinformatie. Wow!

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Willem
14 jaren geleden

En niet alleen jij klikt door naar de links, ook anderen hebben die mogelijkheid en doen dat. (Ik kan me tenminste niet voorstellen dat ik de enige ben.) Vergis je dus niet in de kracht van het gebodene! Ik voorspel dat je workshop vol zit, en dan kun je alsnog het begrip: "lurkers" gaan uitleggen. Niets mis mee trouwens (met lurkers). Niet iedereen heeft tenslotte de behoefte, of de tijd, om te reageren enz. Ik vind het geweldig dat je nu al deels je publiek leert kennen! Voor mij een afweging om in het vervolg ook zoiets te regelen vóórdat ik ergens een presentatie ga geven…