Ik wil unsubscriben!

Dat Google Reader een mobiele versie heeft heb je inmiddels op veel andere plaatsen kunnen lezen. Ik heb in een grijs verleden er ook al eens mee gespeeld, dus het bekijken van het resultaat op mijn Qtek was een kwestie van de URL intypen:

Google Reader Mobile - Klik voor grotere versie

Ik was op de Qtek ingelogd op de mobiele GMAIL-pagina (heel handig overigens), dus ik kreeg direct een overzicht van berichten.
Dit overzicht ziet er ook weer strak uit. Maar, het leek met niet logisch om alle 300+ feeds die ik volg (en die ik bij de vorige test in één OPML-bestand geïmporteerd had) op deze manier te volgen, dus dacht ik: “ik gooi gewoon alle feeds weg en importeer hier alleen die feeds die ik perse ook onderweg wil kunnen lezen/checken”. Maar hoe doe ik dat? Want ook in de ‘gewone’ versie zie ik geen optie om alles ineens te verwijderen, of om grote aantallen tegelijkertijd te unsunscriben.

Google Reader - Klik voor grotere versie

In plaats daarvan moet ik twee keer klikken per feed? Dus 600 keer klikken (met tussentijds wachten op het verversen van het scherm, dat duurt een seconde of drie)? Dat duurt dan zo’n 45 minuten! Ik heb nog geen snellere oplossing gevonden, ken jij die wel, dan hoor ik het graag. Anders blijft de Google Reader Mobile voorlopig even leuk voor anderen.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
14 jaren geleden

Het is inderdaad onvoorstelbaar dat er niks gedaan is aan verbetering van de usability van die dienst.
Het punt dat jij aan snijdt is ook voor de desktop gebruikers verschrikkelijk irritant.
Stuk voor stuk deleten gaat op de desktop dan wel een beetje sneller, maar het blijft een ongelooflijk vervelend en tijdrovende klus.

Ik vond het in oktober van vorig jaar al niks en ik ben nog steeds niet van mening veranderd.

Erwin
14 jaren geleden

Het is inderdaad een veelgehoorde klacht. Heb zelf ook klakkeloos mijn hele OPML-bestand geimporteerd. Al snel tot mijn spijt. De bruikbaarheid van die hele dienst valt vies tegen. Vooral het gebrek aan overzicht en gebrek aan logica in de interface zijn storend. Ondanks aanhoudende opmerkingen van gebruikers over de afwezigheid van een ‘OPML delete knop’, om het zo maar te verwoorden, gebeurt er niets.