Dailymotion – blog this video

Nou wist ik dat ik vanuit Dailymotion een video kon doorposten naar een weblog, maar ik dacht dat dat alleen voor de ‘grote’ diensten beschikbaar was (zoals blogger.com en typepad). Voor Videoegg is dat in ieder geval op het moment wel nog zo.

Videoegg - Klik voor grotere versie

Maar Dailymotion heeft een hele lijst APIs die ondersteund worden, en aangezien Nucleus ook Metaweblog-API ondersteuning heeft kun je op die manier (net als bij Flickr al ging) die twee aan elkaar koppelen. Weblog linken met Dailymotion
Het toevoegen van een weblog aan Dailymotion is redelijk simpel. Je gaat naar je accountpagina en kiest daar de optie ‘weblog’ in de menubalk en dan de knop ‘ADD’.
Je vindt de optie voor het toevoegen van een nieuwe weblog ook bij de ‘blog this video’ link die naast elke video te vinden is.

dailymotion - Klik voor grotere versie

Je moet dan de weblogdienst of API kiezen die je wilt gaan gebruiken, in mijn geval dus de metaweblog API.

dailymotion - Klik voor grotere versie

Daarna moet je de URL voor de API invoeren en je gebruikersnaam en wachtwoord van je account op je weblog (niet die van Dailymotion). In het geval van nucleus zal die url lijken op ../nucleus/xmlrpc/server.php
Als je meerder blogs actief hebt in Nucleus zal Dailymotion een lijst tonen met die blogs en vragen welke je wilt gebruiken. Je kunt/moet dus voor elk blog een aparte verbinding opzetten.

dailymotion

Als je nu een video bekijkt zie je rechts ernaast een optie ‘blog this video’, daar zul je nu ook het nieuw toegevoegde weblog zien. Ook na het uploaden van een nieuwe video krijg je die optie. Als je die link selecteert krijg je een scherm waar je een bericht kunt maken:

dailymotion - Klik voor grotere versie

en de video wordt inclusief tekst naar je blog gepost.

dailymotion - Klik voor grotere versie

Hoewel ik inmiddels al regelmatig dit soort koppelingen gezien heb, blijf ik me er toch over verbazen dat dit koppelen van systemen/content bij veel van onze onderwijssystemen nog zo ondenkbaar lijkt.

NSFW
Laatste tip nog die niet direct met de API te maken heeft: als je een demo wilt gaan geven van het gebruik van Dailymotion (zoals ik volgende week woensdag ga doen tijdens de SURFnet relatiedagen), test dan wat je wilt laten zien.
Ik schakelde bij de groepen-optie nietsvermoedend naar de “most popular“. Bij “most viewed” is het resultaat vergelijkbaar en beide zijn waarschijnlijk minder geschikt voor demo’s voor een publiek waarvan je niet vooraf weet of ze zich er aan storen of als je die discussie (“wat moeten we daar van vinden” of “moet ik toegang tot dailymotion vanuit de onderwijsinstelling voor mijn leerlingen/studenten niet gewoon helemaal afsluiten”) niet tot (hoofd-)thema van de sessie wilt maken.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties