SURFnet relatiedagen

Ik kon er vandaag zelf helaas niet bij zijn in Noordwijkerhout, maar ben er morgen wél. Ik heb het over de SURFnet Relatiedagen die vandaag en morgen plaats vinden.
Je kunt vandaag en morgen meekijken, de links naar de videofeeds van de drie zalen vind je op deze pagina, hier kun je het programma online vinden.
Morgen verzorg ik samen met Marco Derksen een sessie getiteld ‘Weblogs & wiki’s: hot or not?’.
Je kunt die sessie van 11:15 – 12:30 uur live volgen via deze stream (daar is op dit moment Hans Pronk van Kennisnet bezig en komt daarna Erik Saaman). De stream wordt gearchiveerd. Dus ik hoef morgen niet zelf opnames te maken. :-) Centrale boodschap in mijn deel van het verhaal: het kost maar 5 minuten. Omdat Marco de diepte in gaat rond “Kritische succesfactoren van online communities” en ik sowieso in 30 minuten niet alle toepassingen aan bod kan laten komen, richt ik me op een aantal live demo’s van gebruik.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Pierre
14 jaren geleden

Ik hoor Willem Karssenberg in de zaal kritische vragen stellen aan Hans!
Over RSS (geef hem een foldertje Willem!) :-)

Fred Zelders
14 jaren geleden

Vraagje: Is er ook een mogelijkheid voor Mac gebruikers om de presentaties online mee te kunnen beleven?

Willem
14 jaren geleden

Hans Pronk vertelde tijdens zijn presentatie dat er dagelijks heel veel weblogs bijkomen en dat er nu al heel veel zijn. Ik vroeg hem wat Kennisnet met dat gegeven gaat doen. Antwoord: We gaan kijken of we in Websitemaker 2 een template kunnen toevoegen die ongeveer zo’n functionaliteit heeft. Vervolgens vroeg ik of die dan ook RSS feeds zou genereren. Antwoord: als dat niet zo is ga ik me daar sterk voor maken!

Fred Zelders
14 jaren geleden

Wat betreft mijn eerdere vraag: Ik ben er uit.
Het antwoord is JA :-)
Download en installeer Windows Media Player 9.
Download staat op deze pagina

Nu even opletten: In plaats van op de video-stream-link te klikken moet je deze link opslaan (bijvoorbeeld op je desktop).

Een dubbel-klik op de opgeslagen link start de media player en ‘dan gaat ie’.

N.B. Als je er niet uit komt moet je even het volgende lezen:
http://www.microsoft.com/windows/wind

Pierre
14 jaren geleden

Hoi Fred,

Bedankt voor het aanvullend antwoord. Ik wist niet eens dat Media Player ook voor de Mac geleverd werd. En ging er dus eigenlijk vanuit dat het niet mogelijk zou zijn.

DuiMDog
14 jaren geleden

Ha Pierre

Zoals je gezien hebt zojuist live je presentatie gevolgd. Het was de eerste keer dat ik dat gedaan heb.
Het is me goed bevallen. Je mist uiteraard het sociale gebeuren (=heel belangrijk!) maar zo op afstand kun je wel op een heel andere manier actief meedoen met de sessie, door ondertussen een website die genoemd is te bekijken etc.
Wat ik wel een beetje mis is een mogelijkheid voor interactiviteit met ‘de locatie’. Ik zou me kunnen voorstellen dat er bijvoorbeeld een chatkanaal openstaat met de zaalvoorzitter waarin de externe deelnemers kunnen reageren.

Pierre
14 jaren geleden

Hoi Michel,

Die had ik klaar staan, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zeker wist wat de opkomst in dat kanaal zou zijn geweest. Daarom, én omdat ik vond dat al voldoende onzekere factoren in de sessie had zitten ;-) heb ik die nu niet gebruikt.
Maar, het is voor het eerst dat ik bij SURFnet relatiedagen ben, als ik de technologie hier zie (2 camerapersonen, 1 produceren + 1 fotograaf) per sessie, dan durf ik bij een volgende keer (mocht die er van komen) wel een tweede beamer met chatkanaal aan. Een chatkanaal (backchannel) tijdens een sessie waarbij je ook via SMS kunt reageren staat nog steeds hoog op mijn verlanglijstje…

DuiMDog
14 jaren geleden

Als de presentator zelf een chatkanaal open wil hebben staan, dan is dat natuurlijk prima, maar ik kan me voorstellen dat heel veel presentatoren daar niet door afgeleid willen worden.

Daarom lijkt me dat hier een mooie taak is weggelegd voor de zaalvoorzitter (die dan wel een laptop moet hebben). Op die manier kun je dan als externe deelnemer bijvoorbeeld ook even melden dat het beeld weggevallen is.

Pierre
14 jaren geleden

Klopt. Dat moet je niet zelf proberen te doen. De zaalvoorzitter kan dan ook modereren in het kanaal en de spreker een seintje geven als hij/zij zou moeten reageren op iets wat in het chatkanaal gebeurt.