Advies: maak geen gebruik van wikipedia

“The Chronical of Education posted a note today describing how Wikipedia’s founder, Jimmy Wales, says that he wants to get the message out to college students letting them know that they shouldn’t use Wiki either for class projects or for serious research. Speaking at a conference held at the University of Pennsylvania on Friday called ‘The Hyperlinked Society'”

(bron)

Ik ben het niet helemaal met de stelligheid van zijn uitspraken eens. Ja, er zijn veel bronnen die betrouwbaarder zijn dan Wikipedia, maar ik zie geen probleem in het bijvoorbeeld gebruiken van een definitie van een weblog of bijvoorbeeld het lijstje ‘soorten blogs’ van Wikipedia. Voor sommige onderwerpen is er namelijk helemaal niet zo’n groot aanbod bronnen die ‘betrouwbaarder’ zijn. Maar ik kan me voorstellen dat hij het in een presentatie stellig moet brengen om de boodschap helderder te laten worden.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties