Datumprikker in nieuw jasje

Ik was zojuist bezig met het aanmaken van een lijstje opties voor een serie vergaderingen in september t/m december van dit jaar. Doel: elke maand één afspraak van een hele dag met acht personen. Niet gemakkelijk te plannen, maar gelukkig gemakkelijker gemaakt door datumprikker omdat je daar een lijstje data ingeeft en iedereen kan aangeven of hij/zij kan.
Ik weet niet hoe lang de test met de nieuwe versie al loopt, maar ik heb hem nu gebruikt en hij is ontzettend goed. Zo ongeveer alle verbeterpunten die ik voor de oude versie had zijn aangepakt.

datumprikker oud - Klik voor grotere versie

De “oude” versie van de datumprikker bestond uit een viertal stappen die je moest doorlopen om een afspraak aan te maken. Sterk punt was dat je niet hoefde te registreren, je kon meteen aan de slag. Vervelend was dat een stap terug in het proces niet kon, dan was je de gegevens van de vorige stap kwijt. Ook onhandig was dat als je veel alternatieve data invoerde je ook elke keer de begintijd (eindtijd kon je niet ingeven) opnieuw moest instellen.
En natuurlijk moest je elke keer opnieuw alle namen en mailadressen van de deelnemers opnieuw invoeren.

beginscherm - Klik voor grotere versie

In de nieuwe versie hoef je nog steeds niet persé jezelf te registreren. Je voert je naam en mailadres in (moest je eerst ook, want jij was de verzender) en je krijgt dan een automatisch gegenereerd (te wijzigen) wachtwoord via de mail. Daar hoef je niet op te wachten om de afspraak aan te maken, dus geen gek gedoe met bevestigen dat je wel echt bent en zo.

tabbladen - Klik voor grotere versie

In plaats van vier stappen achter elkaar bevat de nieuwe interface tabbladen/knoppen waarmee je naar wens heen en weer kunt schakelen en informatie kunt wijzigen.
De informatie (begintijd, eindtijd, datum, maand etc) van een datumoptie wordt nu onthouden, dus als je snel drie data in dezelfde maand met dezelfde begin en eindtijd wilt toevoegen gaat dat nu razendsnel.

groepen en contactpersonen - Klik voor grotere versie

Je account blijft bestaan en dat maakt het mogelijk dat datumprikker nu je contactpersonen onthoudt. Die hoef je dus niet meer elke keer opnieuw in te voeren.
Helemaal mooi is de optie om die contactpersonen in een groep te zetten, dan hoef je dus alleen maar die groep te selecteren en klaar ben je.

Mooi!
(kan ik de tijd die me dat bespaard heeft even gebruiken om dit bericht te posten)

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
DuiMDog
14 jaren geleden

Die balk met een grafische weergave van de beschikbaarheid ziet er ook netjes uit!

Waar ik de datumprikker wat minder voor geschikt vind is het plannen van een kortdurende afspraak waarbij je het van kleine gaatjes in elkaars agenda moet hebben. Maar misschien moet je dan afspraakvoorstellen doen voor een dagdeel waarbij je dan aan de deelnemers verzoekt om bij een "ja, mits" zonodig aan te geven wat hun beperkingen zijn voor dat tijdblok.

Pierre
14 jaren geleden

Doordat in de nieuwe versie de datum én tijd van de vorige ingeplande optie blijven staan is het nu in verhouding een stuk gemakkelijker veel opties (dus veel kleine slots) te plannen.