Ouders moeten terug naar school

“Ouders met schoolgaande kinderen moeten worden verplicht ouderavonden te bezoeken. Dat zegt PvdA-Kamerlid Angelien Eijsink woensdag in het Algemeen Dagblad. De schoolleiding zou contracten met ouders moeten afsluiten als ze hun kind inschrijven op een school. Sommige scholen werken al met contracten die ouders verplichten de ouderavonden bij te wonen.”

(bron)

LOL, zouden we de ouders dan ook een portfolio kunnen laten aanleggen waarmee ze dan bij de volgende ouderavond kunnen aantonen dat ze aan hun competenties als ouder gewerkt hebben en wat ze er aan gedaan hebben om de leer- of gedragsproblemen van hun kind aan te pakken?

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tom
Tom
14 jaren geleden

Je lacht erom, maar er zijn ongetwijfeld pennenlikkers die het een goed idee vinden.

Dus pas op met dit soort ideeen :-)

Jeroen v B
Jeroen v B
14 jaren geleden

Als ja de ideeën van sommige porfolio guru’s zou gaan doortrekken zou dit idd wel een logische conclussie zijn.

In het kader van een leven lang leren kun je natuurlijk niet ophouden met het bijhouden van je portfolio als je eenmaal afgestudeerd bent. Dna kun je hier natuurlijk ook je oudercompetenties in plaatsen. Ik heb hier bij het jubileum van het Ivlos ook een aantal interessante toneelstukjes van gezien (gebaseerd op een 4-tal toekomstscenario’s die men bedacht had waarin het portfolio heel erg belangrijk was). Hiervan is ook een boekje verschenen (via de surf site te downloaden)

Dit word nog uitkijken. Straks gaat de kinderbijslag afhangen van de beoordeling die de kinderbescherming aan je ouderportfolio heeft gegeven.

Maar misschien moeten we maar gewoon stellen dat een kind een lopend portfolio is waar de oudercompetenties uit op te maken zijn.

Patricia K
Patricia K
14 jaren geleden

Ik verwacht bij een nieuwe date voortaan een portfolio waarin ik kan zien hoe wordt gescoord op hoffelijkheid en betrouwbaarheid, maar waarin natuurlijk ook een aantal harde bewijzen zitten zoals een salarisstrook, arbeidscontract en een bewijs van goed gedrag