De volgende stap of een dood paard?


Bekijk de video op YouTube

“One of the most heavily-flogged dead horses on the internet is getting 3D graphics into web browsers. But with Google now at the reins, maybe the old girl will actually come back to life.

The Mountain View search firm this Tuesday afternoon released an experimental browser plug-in called O3D, which it hopes will get developers freshly-excited about collaborating on a unified standard for three dimensional interwebs.”

(bron)

Hoewel ze voor de zekerheid een kleine slag om de arm houden, het is tenslotte Google, is The Register hard en duidelijk in haar oordeel: O3D, de open source API van Google voor 3D graphics in webpagina’s is oude wijn in nieuwe zakken. Of zoals zij het zeggen, Google is de volgende die aan een dood paard trekt.

Ik verwacht niet dat ik zelf snel 3D omgevingen ga bouwen om in een webpagina op te nemen. Maar voor Google lijkt het me, gezien hun activiteiten rond de integratie van Google Earth en Google Maps in de browser en de 3D gebouwen die ze daar nu al plaatsen toch wel ‘gewoon’ een logische stap in een ontwikkeling.
Maar even afwachten dus hoe dit er over een paar maanden uitziet.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties