Wikipedia gaat Creative Commons licentie gebruiken

“After a vote by its Board of Trustees and its community at large, the Wikimedia Foundation has announced that its projects will move their primary licensing from the GNU Free Documentation License (GFDL) to the Creative Commons Attribution/Share-Alike License (CC-BY-SA). And that includes ‘the free encyclopedia anyone can edit.'”

(bron)

Wikipedia gaat het gebruik van de Creative Commons licentie BY-SA voor haar materiaal toestaan. Die aanpassing maakt het gemakkelijker te mixen met ander materiaal dat van een Creative Commons licentie voorzien is en vice versa. En dat is natuurlijk goed nieuws.

Dat geldt overigens niet voor het materiaal dat ik beschikbaar stel. Dat is namelijk voorzien van een BY-NC-SA licentie.
Waar Wikipedia commercieel gebruik zonder aanvullende toestemming wél toestaat is dat bij de door mij gekozen licentie niet het geval. Het is overigens een veel gebruikte vorm van de Creative Commons licentieset. Dus ook iets om op andere plekken in de gaten te houden.

Overigens is er niets dat mij verbiedt om materiaal, mocht dat logisch zijn onder de ruimere BY-SA licentie beschikbaar te stellen. Maar ik zie in deze verandering van Wikipedia nog geen directe aanleiding om de licentie voor alles nu aan te passen.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hessel
hessel
11 jaren geleden

Welkom Wikipedia! Dus gelicenseerd onder Creative Commons By Share Alike

Gratis online encyclopedie
http://www.wikipedia.org

Gratis online muziekplatform
http://www.tribeofnoise.com

Pierre
11 jaren geleden

@Hessel Zo’n reactie lijkt heel erg op SPAM en loopt dan de kans om verwijderd (‘weggemodereerd’) te worden.

Terwijl je natuurlijk ook de ruimte even had kunnen gebruiken om uit te leggen dat tribeofnoise ook diezelfde CC-BY-SA licentie gebruikt voor de tracks die muzikanten er uploaden. En dat je er als luisteraar dus terecht kunt voor muziek van artiesten die je waarschijnlijk nog niet kent, kunt beluisteren, downloaden én hergebruiken.

:-)