Eerste indrukken van de iPhone 3GS

Testing mail to Twitter/Flickr (foto door: PiAir (Old Skool))

Het is eigenlijk veel te warm om blogposts te plaatsen en daarnaast ben ik nog veel te druk bezig met het ontdekken van applicaties, opties en functionaliteiten, maar na 24 uur lijkt het me toch wel even tijd voor een post met eerste indrukken over mijn nieuwe iPhone 3GS.
Wat wist ik al
Ik had nog geen iPhone, kan hem dus ook niet vergelijken met de voorgaande generaties, maar ik had/heb wel al een iPod Touch 2G. Daar had ik vorige week al versie 3.0 van het besturingssysteem op gezet, dus ook qua navigatie en mijn weg vinden in dat deel van het apparaat was het niet helemaal nieuw.

Wat een dikkertje!
Ik wist dat de 3GS er hetzelfde uit ziet als de 3G en die kwam beschikbaar voordat de iPod Touch 2G ontworpen werd. En alle extra functionaliteit (GPS, telefoon, compas) moest ergens een plekje krijgen. Ik wist dus ook dat hij dikker (lomper) zou zijn. Maar als je ze zo naast elkaar ziet dan vind ik het toch wel jammer dat ze niet links en rechts een paar millimeter van het apparaat af hebben kunnen krijgen.
Hij voelt best lomp aan als je het dunne elegante model van de iPod Touch gewend bent.

iPhone 3GS vs iPod Touch 2G (foto door: PiAir (Old Skool)) Dikte verschillen (foto door: PiAir (Old Skool))
Vergeleken met de Nokia 2610 of de iPaq 914c die ik nu had valt het wel weer heel erg mee.

Volume = volume?
Wat ik vandaag wel gemerkt heb is dat de speakers van de 3GS een stuk steviger zijn dan van de iPod Touch 2G. De 3GS kun je zonder problemen als ‘radio’ gebruiken tijdens het koken. Ook met de afzuigkap aan is het volume ruim voldoende.

Ook de ingebouwde microfoon (bij de iPod Touch 2G had ik een los opzetmicrofoontje) is natuurlijk wel heel prettig.
Ik zal in een vervolgpost een aantal applicaties laten zien die hier gebruik van maken.

Netwerk
Ik ben nog veel op pad geweest met de iPhone. Hier in huis maakt hij verbinding met het draadloos netwerk. Op mijn werkplek zal hij dat eveneens kunnen. Buiten schakelt de iPhone terug naar 3G of langzamer. Ik moet het vragen om toegang te mogen maken met de enorme hoeveelheid Wifi-netwerken die je in een woonwijk tegen komt nog uitzetten.

Van start
Het moeilijkste tot nu toe was eigenlijk het starten van de iPhone. Je moet namelijk eerst de SIM-kaart installeren.

Als je het weet is het gemakkelijk:
iPhone 3GS (foto door: PiAir (Old Skool)) iPhone 3GS (foto door: PiAir (Old Skool)) Er zit een pinnetje op de buitenkant van het pakje met voor het overige nutteloze handleidingen. Met dat pinnetje kun je een SIM-kaarthouder aan de bovenkant van de iPhone eruit halen. Daar stop je dan de SIM-kaart in en dan kun je de telefoon opstarten.

Dan ben je er nog niet, je moet hem eerst via iTunes activeren. Ik had iTunes al geïnstalleerd staan omdat ik die ook voor de iPod Touch 2G gebruikte.

Applicaties installeren
Het is belangrijk om even de stappen goed te doorlopen bij het activeren van de iPhone.
Standaard staat er een vinkje aan waarmee alle applicaties op de iPhone gesynchroniseerd worden met iTunes.
Dat had ik al aan staan voor gebruik met de iPod Touch 2G. Het gevolg daarvan is dat alle applicaties die ik op de iPod Touch heb staan ook in iTunes beschikbaar zijn.

En die werden nu automatisch allemaal ook op de iPhone gezet. Ik heb een ‘herstel’ actie uitgevoerd op de iPhone zodat alle applicaties in één keer verwijderd werden en bij het voor de tweede keer activeren heb ik toen er voor gezorgd dat het vinkje uit stond.

Daarna heb ik vanaf de iPhone, via de Apple Application Store, die applicaties die ik persé wilde hebben opnieuw ‘gekocht’.

Niet 2x betalen
Apart vond ik dat ik niet een tweede keer hoefde te betalen voor de programma’s. Ik kon ze zondermeer nog een keer downloaden, ook als het applicaties waren waarvoor ik (al) betaald had.

Accesoires

Mophie Juice Pack (foto door: PiAir (Old Skool))

Ik had een Mophie Juice Pack Air aangeschaft via ipodhoes.nl. Oorspronkelijk was ik van plan geweest om die hoes met accu (die er helemaal omheen gaat) altijd om de iPhone te laten zitten.
Maar hij wordt er dan wel erg dik van en pastte dan bijvoorbeeld niet in de hoes die ik ook bij ipodhoes.nl gekocht had.
Ik had de hoes terug mogen sturen, maar na het zien van het verschil heb ik besloten om de iPhone dan maar niet altijd van extra accu te voorzien.

Tot zover nu even
Ik laat het heel even hierbij. Ik heb nog geen ervaring met bellen ermee (al startte ik vanmiddag per ongeluk de voice control op), ik wil de accu en ook de GPS zeker nog nader aan de tand voelen.

Posten van audio, compleet met foto en locatie op Google Maps naar een website en Twitter ging al goed, een eerste test met een filmpje verliep minder goed.

Conclusie: te vroeg voor een conclusie, indruk tot nu toe wel heel spannend. Ik mis alleen de optie om meerdere applicaties tegelijkertijd open te hebben zoals met Backgrounder kon

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties