Hoe maak je Amazon Kindle boeken DRM vrij?

Kindle Download - Klik voor grotere versie

In mijn vorige bericht schreef ik dat ik alle aankopen die ik bij Amazon doe voor mijn Kindle DX, na aanschaf DRM vrij maak.
De eBooks die ik bij Amazon koop zijn namelijk voor zien van Digital Rights Management dat er voor zorgt dat ik ze alleen op mijn Kindle DX kan lezen. Niet helemaal alleen op die Kindle DX, want elke aankoop kan ik op 5 verschillende apparaten lezen, dus ook ook de Amazon Kindle applicatie op mijn iPhone en op mijn iPod Touch.

Maar de Kindle boeken zijn ook prima leesbaar op mijn BeBook, ondanks dat die een stuk kleiner is dan mijn DX.
Echter, de DRM op de boeken voorkomt dat. Mijn BeBook kan ze niet openen.

Het proces van verwijderen van de DRM is eigenlijk best eenvoudig, maar het verondersteld één heel belangrijk ding: je moet een Kindle bezitten.
Een Kindle kun je niet rechtstreeks bij Amazon bestellen, dat moet via een omweg. Zonder Kindle, no go.

De uitgebreide beschrijving van het verwijderen staat hier online. Ik heb er een lokale kopie voor eigen gebruik van gemaakt voor het geval Amazon die pagina offline wil hebben.

De post linkt naar een Python script. Voor Mac gebruikers is dat een makkie, die hebben Python standaard aan boord, Windows gebruikers moeten even Python installeren. Ik heb zelf Portable Python gedownload en in een map bij de Python scripts gezet op mijn server thuis. Daardoor ben ik niet langer afhankelijk van de aanwezigheid van Python op mijn laptop.

De stappen in de uitleg wijzen zich eigenlijk vanzelf. Je moet eerst een voor jouw Kindle unieke code genereren op basis van het serienummer van je Kindle. Met die code kun je dan met de andere scripts de DRM verwijderen van de Kindle boeken. Daarna zijn die MOBI-boeken gewoon op bijvoorbeeld een BeBook te openen.

Dus heb je een Kindle, volg dan gewoon deze stappen en je kunt je aangeschafte boeken veilig backuppen en/of op andere eBook readers lezen.

Lees dit ook even!!
De uitleg zegt: “Ask the Kindle’s owner to buy a book for you“. Voor de duidelijkheid: ik ga dat niet voor je doen!
Het is namelijk geen eenmalige actie, voor elk boek wat je koopt en op deze manier DRM-vrij wilt maken heb je een Kindle eigenaar nodig.

Als je geen Kindle hebt, dan zie je geen download optie bij aangeschafte boeken. Heb je alleen de Kindle applicatie voor je iPhone of iPod Touch dan kun je de boeken niet downloaden, je kunt ze alleen doorsturen naar je iPhone of iPod Touch.

Het heeft daarom ook geen nut als ik je mijn Kindle serienummer door zou geven of de unieke code die het script genereert voor mijn Kindle. Alleen de boeken die ik aanschaf en download voor mijn Kindle zijn voorzien van DRM op basis van die code.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rene
Rene
11 jaren geleden

Ik heb nog geen Kindle, maar wil wel graag content van Amazon op mijn Iliad lezen. Met een kleine aanpassing van jouw bovengenoemde methode kan dat.

Het is nl. wel degelijk mogelijk om boeken via de Kindle applicatie op de iPhone op te halen. Na een backup van je Ihone met je computer kun je de boeken gewoon van je computer vissen en DRM-vrij maken.

Kijk even in een van de laatste posts op de door jou genoemde bron hoe het precies in z’n werk gaat. Een jailbreak is in ieder geval NIET nodig.

Pierre
11 jaren geleden

@Rene,

Van mij mag je exacter zijn als je wilt.
Ik kon de info niet vinden op de site die ik hierboven gebruik. Wel op deze site die inderdaad ook naar een handige tool verwijst (niet gratis, maar wel gratis uit te proberen).

Maar ik slaag niet in de conversie. Ik heb het UUID van mijn iPhone omgezet in een Mobipocket PID maar als ik daar mee probeer het .prc bestand dat ik van de iPhone af gehaald heb om te zetten naar een .mobi bestand zonder DRM krijg ik de melding dat er geen sleutel gevonden kon worden en dat het ingevoerde PID wellicht onjuist was.

Rene
Rene
11 jaren geleden

@Pierre

Ik bedoel deze post: http://nyquil.org/archives/1128-Conve

"If you use the Kindle Reader for the iPhone, you need to get your PID in a different fashion. First, you need to get the later version of the PID generator (search google for azw-0.2.zip, but that zipfile only contains the PID generator, you still need the mobidedrm.py files linked in this post). To generate the PID, use the iphone’s UID. You can find this in iTunes when the phone is hooked up, or by looking in ~/Library/Application Support/MobileSync/Backup – the folder with the really long alphanumeric name. That alphanumeric is your iPhone’s UID, and the newer kindlepid program will generate your PID correctly.

Once you’ve gotten that, you can run mobidedrm on the kindle files. Rather than downloading them from amazon, you can get them from your iphone backup. There’s a bunch of files in that MobileSync/Backup/foo directory, but each mobi book is in its own mddata file. Just have to figure out which is which – if you open the files in emacs you can see, the name’s early in the file field, and each relevant binary file includes the string BOOKMOBI, so you can just grep BOOKMOBI *mddata to figure out what files are what.[…]"

Pierre
11 jaren geleden

@Rene

Oh, dat is nog eens een geval "even wat verder doorscrollen". Ik had er niet aan gedacht om in de reacties te zoeken.
Ga het vanavond opnieuw uitproberen. Thanks!

Pierre
11 jaren geleden

Yes! Het werkt probleemloos. Even Googlen en de benodigde extra bestanden staan er als eerste hit. Dan de instructies op deze site volgen, gevolgd door die op deze site. En klaar ben je.

Ik zal alle stappen nog in een aparte post zetten. Ben benieuwd of Amazon zich daar aan stoort, maar dat hoor ik dan vanzelf wel.